Снимка: PexelsВече сме тествали ваксината срещу около 20 други варианта

...
Снимка: PexelsВече сме тествали ваксината срещу около 20 други варианта
Коментари Харесай

Шефът на BioNTech: Тествали сме ваксината срещу 20 други варианта на вируса с други мутации

Снимка: Pexels

" Вече сме тествали имунизацията против към 20 други разновидността на вируса с други разновидности. Имунният отговор, генериран от нашата ваксина, постоянно е дезактивирал всички форми на вируса. Сега вирусът мутира малко повече ".

Това разкри основателят на имунизацията - шефът на BioNTech Уур Шахин. Той е убеден, че имунизацията против ковид на неговата компания ще работи и против новата разновидност на вируса, която се появи в Обединеното кралство. " От научна позиция вероятността за това е огромна ", сподели той пред dpa.

„ На този стадий би трябвало да тестваме това пробно, ще отнеме към две седмици. Ние обаче сме уверени, че това няма да повлияе доста на механизма на деяние ", добави той.

Според Шахин антигенът, който основаната в Майнц компания и нейният американски сътрудник Pfizer употребяват за имунизацията, се състои от над 1270 аминокиселини. Девет от тях към този момент са мутирали, което даже не е един %.

„ Нашата ваксина “вижда “ целия протеин и провокира голям брой имунни реакции. В резултат на това на вируса му е мъчно да избяга. Но това не значи, че новият вид е безопасен. “, сподели лекарят.

Ваксината на BioNTech, основана на РНК молекулата на пратеника, може по принцип да бъде бързо приспособена към нови разновидности. Според Шахин относително огромната дълготрайност на процеса на утвърждение от Европейски Съюз не е оказала въздействие върху количеството дози, създадени от основаната в Майнц компания.

„ Вече бяхме възнамерявали разпределението на дозите ваксина от ноември и се придържаме към тези проекти. Това, което се промени, несъмнено, е броят, който можем да предоставим тази година. Но като цяло броят на дозите, които обещахме на Европейски Съюз, няма да се промени. ", безапелационен бе той. Шахин дефинира утвърждението на Европейски Съюз за имунизацията Pfizer- BioNTech, което бе получено през вчерашния ден, в понеделник, като " най-бързото утвърждение за лекарство в историята ".

BioNTech трябваше да отговори освен на въпросите на органите на Европейски Съюз, само че и на доста въпроси от обособени страни. " Това направи процеса по-напрегнат, само че то беше просто част от вярното поетапно осъществяване на процедурите в Европейски Съюз. ", разяснява още Шахин.

По думите му нито той, нито брачната половинка му, съосновател на BioNTech и медицински началник Йозлам Тюреси, досега не са ваксинирани с тяхната ваксина.

" Бихме желали да създадем това незабавно щом имаме подобаваща основа ", сподели той. " За нас е значимо да осигурим на чиновниците си в производството подобаващите дози ваксини. Целта е да се подсигурява непрестанно произвеждане на ваксини в индустриалната мрежа на Biontech през идващите дванадесет месеца. Поради това обмисляме за тази цел да използваме дребна партида, отвън квотата на Европейски Съюз. "

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР