Снимка: PexelsМисля, че ще трябва да свикнем с идеята за

...
Снимка: PexelsМисля, че ще трябва да свикнем с идеята за
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Наесен ще трябва да се ваксинираме отново

Снимка: Pexels

" Мисля, че ще би трябвало да свикнем с концепцията за имунизиране и наново имунизиране през есента, до момента в който се изправяме против тези нови разновидности ". Това съобщи английският министър председател Борис Джонсън пред Народното събрание.

Докато по целия свят се организират акции за имунизация, откривателите изследват промени и усъвършенствания, с цел да ги създадат по-ефективни против новите разновидности на ковид, някои от които наподобява се популяризират по-бързо. Сред най-притеснителните за учените и здравните специалисти разновидности са английският, южноафриканският и бразилският, предава Българска телеграфна агенция.

По-рано тази седмица министърът на опазването на здравето Мат Ханкок сподели, че Англия е приела да купи 50 милиона нови дози ваксини, ориентирани особено против новите разновидности на КОВИД-19.

Ръководителят на групата за проучване на имунизациите към Оксфордския университет съобщи през вчерашния ден, че към момента не е ясно дали светът се нуждае от нови ваксини, с цел да се оправи с разнообразни разновидности на новия ковид. Учените работят по нови ваксини, тъй че няма учредения за безпокойствие, увери той.

Борис Джонсън: Трябва да запазим противоепидемичните ограничения

Ваксината, създадена взаимно от Оксфордския университет и компанията Астра Зенека (AstraZeneca), наподобява дава единствено лимитирана отбрана против леки и междинни форми на КОВИД-19, провокирани от южноафриканския вид, демонстрираха предварителните резултати от тестване. Астра Зенека обаче съобщи, че нейната ваксина може да отбрани хората против тежко протичане на болестта.

Англия към този момент е сложила първа доза от разнообразни ваксини на над 12,6 милиона души и е на път да извърши поставената цел да ваксинира доникъде на този месец всички представители на най-уязвимите групи.

КОВИД-19 лиши живота на 2,34 милиона души по света от края на 2019 година, като Англия е една от най-тежко засегнатите страни и преди всичко по смъртност в Европа, с близо 114 хиляди умряли.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР