Снимка: PexelsАко не предприемем мерки и ако не се ваксинираме,

...
Снимка: PexelsАко не предприемем мерки и ако не се ваксинираме,
Коментари Харесай

Ежедневните случаи в Турция за Covid-19 преминаха 14 000, отбелязвайки най-високия ръст от май насам

Снимка: Pexels

" Ако не предприемем ограничения и в случай че не се имунизираме, може да отнеме доста време, с цел да спрем пандемията, " написа в Туитър здравният министър Фахретин Коча.

Според формалните данни Турция е записала 14 230 ежедневни случая през последните 24 часа, което е внезапно нарастване от към 4000 на ден в първите дни на юли.

Страната с 83 милионно население регистрира повече от 60 000 случая дневно през април, което принуди държавното управление да наложи строго затваряне. Но рестриктивните мерки бяха отстранени след 1 юли, подхранвайки страховете, че новият скок ще продължи и през летния сезон.

До момента Турция е съобщила за над 5,5 милиона случая на вируса и над 50 000 смъртни случая от началото на пандемията, предава Българска национална телевизия.

Повече от 39,4 милиона души са получили първата си доза ваксина, а над 22,8 милиона - втора доза. Броят на хората, които са получили имунизирани с трета инжекция, е достигнал 3,8 милиона, съгласно формалните данни.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР