Снимка PexelКървава трагедия се разигра в Татарстан. Тийнейджър уби седем

...
Снимка PexelКървава трагедия се разигра в Татарстан. Тийнейджър уби седем
Коментари Харесай

Учителка защитила учениците с тялото си в Татарстан, убиецът е действал сам

Снимка Pexel

Кървава покруса се разигра в Татарстан. Тийнейджър умъртви седем деца и две дами в учебно заведение в съветския град Казан. При стрелбата са ранени 20 души. Някои от потърпевшите са в болница - в сериозно положение. 19-годишният причинител е арестуван. Той е някогашен възпитаник в същото учебно заведение. Преди офанзивата той разгласил известие, че е Бог и възнамерява убийства, а след това и да се самоубие, написа

След 9 часа тази заран 19-годишният Илназ Галявиев влиза в бившето си учебно заведение в столицата на Татарстан с оръжие и бомба, направена по интернет. Въоръжен минава през основния вход на постройката, в която по това време имало над 700 деца и 70 чиновници. Охранителка се пробва да го спре, само че е убита на място. След това се качва на втория етаж, влиза в една от класните стаи и открива огън. 
Двама служители на реда съумяват да го задържат - жив. Опровергана беше информацията, че е работил със съизвършител. 

" Загубихме седем деца. Това са осмокласници. Четири момчета и три девойки. Освен това загубихме една учителка. И още една жена ", съобщи президентът на Татарстан Рустам Минниханов.

Властите споделят, че учениците са били евакуирани за 20 минути. Според свидетел първо гръмнала бомбата, след това почнала пукотевица. Няколко деца скочили през прозорците на третия етаж, с цел да се спасят. Убитата учителка е на 25 години, преподава британски на дребните възпитаници. По време на стрелбата Елвира Игнатиева излязла в коридора и застанала на пътя на стрелеца, с цел да избави един от учениците. Сама пада обаче, покосена от патрон.
Илназ напуща гимназията преди 4 години, записва в локален частен университет, където учи компютърни науки. Но прекъсва, поради невзети изпити. Преподавателите му го разказват като спокоен, спокоен и неконфликтен. Дни преди стрелбата той открива собствен канал в обществените медии, наименуван Бог. Последната обява е от през днешния ден, малко преди стрелбата. В нея той споделя, че ще убива, а след това ще се простреля. А видео след ареста на Илняз демонстрира, че той в действителност счита себе си за господ. 

" Осъзнах, че съм Бог преди няколко месеца. Миналото лято в мен стартира да се разсънва звяр. Започнах да ги ненавиждам. Винаги съм ги мразeл, само че в този момент още повече. Казах на майка ми ", съобщи Галявиев. 

Пред проверяващите той споделил, че е минирал жилището си. Последва и евакуация на хората в блока му. Президентът Владимир Путин разпореди да бъде оказана помощ на фамилиите на потърпевшите и да бъдат въведени по-строги правила при продажбата на огнестрелно оръжие на цивилни. Именно поради лекия режим 19-годишният юноша се е сдобил с една от най-евтините автоматизирани пушки на пазара.
Утре в Република Татарстан е ден на печал.

Вижте повече в репортажа на Яна Червенкова.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР