Снимка: ПетелПред здравната инспекция в Бургас се проведе протест. В

...
Снимка: ПетелПред здравната инспекция в Бургас се проведе протест. В
Коментари Харесай

Собственици на магазини и служители излязоха на протест в Бургас

Снимка: Петел

Пред здравната ревизия в Бургас се организира митинг. В него участваха десетки притежатели на магазини и чиновници от търговски центрове, които нямат право да работят след заповедта на здравния министър.

Хората желаят отваряне на обектите в един от локалните базари. От сектора са безапелационни, че съгласно новата заповед на здравния министър, те би трябвало да останат отворени, макар че не са хранителни магазини, оповестява Българска национална телевизия.

Представители на един от най-големите базари в Бургас показаха своето неодобрение от затварянето на обектите. По думите им, някои от по-големите търговски центрове в града към момента работят.

" Неправомерно ни затварят. Ние се водим търговски базар. Достатъчно имаме санитарни възли за толкоз души на първи и втори етаж, еднопосочно придвижване, имаме си различен вход, откъдето може да се излиза. Имаме си даже и защита начело, където да се контролира влизането и излизането на всички клиенти ", съобщи Радостина Стоянова.

" Ние не сме мол по никакъв метод. При нас има единствено търговски обекти - няма заведения, няма кина ", сподели и Петър Русев.

Вече трети ден 50-те магазина в комерсиалния център не работят. Собствениците са обезпокоени, че разноските са огромни, а доходи няма.

" Всеки магазин върви с по три продавачки минимум. Това са осигуровки, наеми, заплати, ток, всичко. Големите работят, а ние не работим ", разяснява Румен Пасков.

От здравната ревизия са безапелационни, че ще съблюдават прецизно новите разпореждания на здравните управляващи.

" Като надзорен орган, взаимно с Министерство на вътрешните работи аз би трябвало да си извърша уговорките. И не за друго, а тъй като съм безусловно сигурен, че тези ограничения ще спасят човешки живот и здраве ", безапелационен беше шефът на РЗИ-Бургас доктор Георги Паздеров.

Контролните органи стартират всеобщи инспекции във всички търговски центрове, а нарушителите ще бъдат глобени.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР