Снимка: ПетелПочти 400 000 пенсионери ще вземат 120 лева помощ. 392

...
Снимка: ПетелПочти 400 000 пенсионери ще вземат 120 лева помощ. 392
Коментари Харесай

Почти 400 000 пенсионери ще вземат 120 лева помощ

Снимка: Петел

Почти 400 000 пенсионери ще вземат 120 лв. помощ. 392 000 души от третата възраст са с пенсии от 300 лв. и 1 стотинка до 369 лв. и по тази причина за тнях е планувана. еднократната финансова помощ. Агенцията за обществено подкрепяне стартира да изплаща от през днешния ден бонусите.

Финансовата помощ ще бъде разплатена по банкова сметка или в пощенски клон до 26 април в това число.

Водещият аршин за даването на финансовата поддръжка за хранителни артикули е единствено размерът на изплащаната пенсия без значение от типа ѝ, изясни пред БНР Людмил Димитров - основен специалист в общественото министерство. Той добави, че съгласно текста в закона за държавния бюджет, където е регламентирана помощта, е посочено, че става дума за пенсионери.

„ Отчита се размерът на пенсията, общ брой от пенсиите и добавките към тях. Нека хората да знаят, че добавката, която се изплаща в размер на 50 лева месечно, тя няма да се взема поради при пресмятане на прихода “, изясни Димитров.

Национален осигурителен институт е дал на Агенцията за обществено подкрепяне по длъжностен път информацията за правоимащите пенсионери. „ На хората ще се изплащат тези помощи, там, където получават пенсиите си и по метода, по който те получават пенсията си или по банкова сметка “, сподели специалистът.

В случай, че някой от жителите не получи дължимите средства в пощенска станция, от която нормално взима пенсията си, е належащо да се обърне към Дирекция „ Социално подкрепяне “ по местоживеене за уточняване на настоящия му адрес, с цел да може да бъде включен в описите в идващ интервал.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР