Снимка: ПетелЕдна година трудов стаж вече е на стойност 1544

...
Снимка: ПетелЕдна година трудов стаж вече е на стойност 1544
Коментари Харесай

Една година трудов стаж вече е на стойност 1544 лева

Снимка: Петел

Една година трудов стаж към този момент е на стойност 1544 лв.. Толкова би трябвало да 1544 лева би трябвало да заплати всеки, който желае да закупи 12 месеца от Националния застрахователен институт.

Месечната вноска се подвига с близо 10 лева, а повода за повишаването е повишението на минималния месечен застрахователен приход за самоосигуряващите се лица.

Силвия Симеонова навършва възрастта за пенсиониране тази година. Липсват й обаче 4 години и половина стаж - времето, когато е работила като сервитьор в Гърция.

" Изчезнали са годините, няма ги, няма ги годините. Всички документи ги вардя, само че годините ги няма. 4 години и 5 месеца трудов стаж със непокътнати всички документи и не, излиза бял лист, че изобщо не живея ", сподели Силвия Симеонова.

Затова ще й се наложи да си купи стаж. Това през последните години става една от най-използваните услуги, които Националния застрахователен институт предлага.

" Предвидени са 2 благоприятни условия за закупуване на стаж. Първата, това е времето на образование на лицата, които са приключили висше и полувисше обучение, само че за не повече от 5 години за периода на образование. Втората опция, това е, когато аплайват за пенсия за застрахователен стаж и възраст имат изискуемата се възраст, само че пък нямат изискуемия се стаж ", сподели инспекторът Мария Стойчева.

От тази година цената на един месец трудов стаж към този момент е 128,70 лева Плащането става по банков път, като изчислената сума би трябвало да бъде импортирана вкупом, след издаване на уведомително писмо за недостигащия стаж от Националния застрахователен институт.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР