Снимка PetelДнес ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до

...
Снимка PetelДнес ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до
Коментари Харесай

Лошото време си отива, лятото се връща

Снимка Petel

Днес ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югозапад. Ще стартира стопляне и оптималните температури ще са сред 23° и 28°. Атмосферното налягане ще се покачва, само че ще се задържи по-ниско от междинното за месеца, заяви дежурният синоптик Георги Цеков от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), съобщи Булнюз.

Над Черноморието ще доминира слънчево време. Ще духа до сдържан юг-югозападен вятър. Максимални температури на въздуха сред 24 и 27°. Температурата на морската вода е 22-23°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Над планините ще е най-вече слънчево. Ще има краткотрайни нараствания на облачността – най-вече висока. Ще духа до сдържан югозападен вятър и с него ще се настанява по-топъл въздух.

Максималната температура на 1200 метра ще е към 18°, на 2000 метра – към 10°. През идващите дни преносът на топли въздушни маси от юг ще продължи. В неделя и понеделник и вятърът ще се усили, а температурите ще се покачат сензитивно. В понеделник в цялата страна оптималните ще са близки до 30°, а в регионите, чувствителни на южен вятър ще доближават до 35°. През почивните дни ще се задържи най-вече слънчево; в понеделник над Западна България облачността ще се усили и по-късно денем на обособени места в северозападните региони ще превали.  

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР