снимка ПетелЗа поредна година, през месец септември, децата са поставени

...
снимка ПетелЗа поредна година, през месец септември, децата са поставени
Коментари Харесай

Варненската полиция се включва в национални и европейски кампании за безопасност на пътя

снимка " Петел "

За поредна година, през месец септември, децата са сложени във фокуса на полицейската работа. Традиционно и през 2020 година бранш „ Пътна полиция ” при ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна организира акцията „ Децата потеглят на учебно заведение! Да ги пазим на пътя! ”. Това оповестиха от пресцентъра на дирекцията.

Първата седмица от новата образователна година на децата, сред 16 септември до 22 септември, е оповестена за „ Седмица за предварителна защита на детската пътна сигурност ”. Тази година тя е под наслов „ Остани жив! Пази живота! “.
Успоредно с обичайна българска акция, за пета поредна година се организира огромна акция на Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL Дни на сигурността на пътя. Известна до момента като EDWARD – Европейският ден без жертви на пътя.
Целта на самодейността е ограничение до най-малко броя на тежките ПТП даже единствено за ден. Чрез засилена контролна активност по съблюдаване условията на ЗДвП и повишение степента на осведоменост на обществото за пътно-транспортния травматизъм и аргументите за същия, чиновници на бранш „ Пътна полиция ” във Варна и в страната ще се стремят към сполучливото осъществяване на самодейността.
Тази година като Ден без починали на пътя е разгласен 16 септември. Акцентът в това издание на акцията е подложен върху разсейването, което за редица страни в Европа към този момент е измежду водещите аргументи за пораждане на тежки пътнотранспортни.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР