снимка: ПетелРумънците искат да идват и чакат да видят при

...
снимка: ПетелРумънците искат да идват и чакат да видят при
Коментари Харесай

Румънците искат да почиват това лято в България, чакат само условията за минаване на границата

снимка: " Петел "

Румънците желаят да идват и чакат да видят при какви условия ще отворим границите, това сподели Галин Георгиев, зам.-председател на Българската асоциация на туристическите организации (БАТА) след присъединяване в онлайн туристическата борса TTR в Букурещ. Търсенето е за почивки по цялото Българско Черноморие, като стартира още от великденските и майски празници, това разкри той пред TravelNews.

Румънците обичат да вървят още в Банско и към този момент в Пампорово, акцентира Георгиев. Той се надява да стартират да посещават и СПА курортите ни. Според него само PCR тестванията са спънка и оскъпяват пътуванията.

Интересът към България е извънредно огромен, тъй като сме близка дестинация, разяснява и Станимир Йосифов, представител на туристическа компания. Най-търсени са Албена, Златни пясъци, Св. Константин и Елена и по-малко Слънчев бряг. Богатите румънци желаят да вървят в Дюни, където цените са по-високи и имат спокойствието на затворения комплекс, и съвършено качество на обслужване, изясни Йосифов.

Изненадани сме от огромния интерес към България от румънците. Търсенето е главно на 4 и 5 звезди хотели по цялото крайбрежие, изясни Ваня Овчарова, шеф на компания, която взе участие за първи път на борсата в Букурещ. Според Овчарова, румънците познават добре България и е хубаво да бъдат арестувани като клиенти, тъй като са огромен пазар. Компанията е предложила и СПА хотелите около морето.

Румъния е най-големият пазар за българския туризъм и заема първо място по задгранични туристи. От нея са пристигнали над 1.2 млн. посетители през 2019 година, преди пандемията и тогава се осъществя спад от 6.5% по отношение на миналата година, демонстрират данните на Министерството на туризма. През предишното лято, множеството хотелиери по морето разчитаха точно на българските и румънските туристи.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР