снимка: ПетелГласоподавател във Варна се е оплакал, че след като

...
снимка: ПетелГласоподавател във Варна се е оплакал, че след като
Коментари Харесай

Абсурден сигнал във Варна: Кандидат-депутат се оплака, че машината издала името му

снимка: " Петел "

Гласоподавател във Варна се е оплакал, че откакто е дал своя вот машинно, на талана се е появило името му. По негови думи по този начин се разкривал вота му. След малко учудване, ръководителя на СИК, в която се разиграла случката, се сетил да попита гласоподавателят дали инцидентно не е претендент, който е дал преференция при вота за себе си.

Оказало се, че е тъкмо по този начин. Избирателят се оказал претендент за място в идващия парламент, който дал преференция за себе си и разумно машината изписала името му. Случаят беше разказан пред публицисти от ръководителят на РИК-Варна Велин Жеков, който бил осведомен за казуса преди да се разбере, че всичо с машината е наред.

В РИК-Варна са постъпили към 15 сигнала, свързани с машинния избор. Те са по-скоро механически, изясни Жеков. В някои случаи става въпрос за блокирани принтери, в други, че тъчскрийна на машината не реагира. Техническите екипи, които оказват помощ за гласуването с машини, са известени незабавно и са реагирали.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР