Снимка: Петел.бг и БулфотоБившият депутат от партия Воля Андон Дончев,

...
Снимка: Петел.бг и БулфотоБившият депутат от партия Воля Андон Дончев,
Коментари Харесай

Дневник: Дясната ръка на Марешки взе концесията на плажа с фитнеса му

Снимка: Петел.бг и Булфото

Бившият народен представител от партия " Воля " Андон Дончев, който в средата на юли напусна Народното събрание заради " съображения от персонален темперамент " е бил избран за концесионер на морския плаж " Кабакум - Север 2 " край Варна за период от 20 години. Това излиза наяве от текста на държавно решение, оповестено през днешния ден, написа.

Дончев, който във Варна е прочут като " дясната ръка " на Марешки влиза в правата си на концесионер през едноличното си сдружение " Булмедикс 2012 ", ръководено от 22 годишния му наследник - Димо. Това се случва тъкмо в деня, в който бе открита първата есенна сесията на Народното събрание, а депутатите от " Воля " бойкотираха речта на президента дружно с сътрудниците си от ГЕБ и солидарно напуснаха залата. Малко по-рано, след среща с парламентарната група на ГЕРБ и неколкократно променяна позиция през последните дни Веселин Марешки разгласи, че неговите депутати няма да дадат подписите си за внасянето в Народното събрание на плана за нова конституция. След това водачът на " Воля " изясни: " в случай че през днешния ден не съберат подписи и стартират други диалози, е напълно друга тематика ".

В продължение на 10 години до днешното решение на Мнистерския съвет, концесионер на плажа " Кабакум - Север 2 " беше сдружението " Белвекс ", в което мажоритарен притежател е майката на Веселин Марешки - Веска. Любопитното е, че тя плащаше годишна концесионна такса с 10 хиляди лева по-висока от тази, която през днешния ден бе избрана за компанията " Булмедикс 2012 " на Андон Дончев.

" Кабакум - Север 2 " е същия плаж, върху чийто пясък през 2012 година водачът на " Воля " Веселин Марешки построи прословутия си двуетажен " фитнес ". В него цената за час подготовка бе избрана на 100 лева, а в композиция с масаж - 10 хиляди лева По тази причина постройката на метри от морето и до през днешния ден е употребена само от Марешки.

Именно " фитнесът " бе и една от аргументите, заради които ръководещите от ГЕРБ на няколко пъти обявяваха, че ще скапват концесията, само че това по този начин и не се случи. някогашният районен министър Лиляна Павлова даже изиска от тогавашния кмета на Варна Кирил Йорданов да отстрани част от постройката, която надвишава нормите за преместваеми обекти на плажните линии. Това обаче не се случи тъй като администрацията на Йорданов не можа да реши, кой етаж от постройката нарушава закона - първият или вторият.

Годишното концесионно заплащане за първата година от периода на концесията, което ще би трябвало да заплати " Булмедикс 2012 " е в размер на малко над 22 хиляди лева без Данък добавена стойност. А вложенията, свързани с организация на спортно-развлекателни действия на морския плаж, които компанията на Дончев ще би трябвало да направи за периода на концесията са в размер на 373 хиляди лева с Данък добавена стойност. Освен това концесионерът се задължава за целия период на контракта за концесия от 20 година да дава чадърите и шезлонгите на цена по 2 лева с Данък добавена стойност в зоната за платени плажни такъми.

Справка в Търговския указател демонстрира, че сега Андон Дончев е едноличен притежател на 7 компании с активност в търговията с медикаменти и даването на медицински услуги. Освен това той взе участие в ръководството на още 20 сдружения с нестопанска цел с имена като " Национално придвижване за морал и ред ", " Движение ярко бъдеще ", " Национално освободително придвижване за чиста и свята република ", " Движение блага Родино " и т. н.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР