снимка ПетелБългарските ресторанти са едни от най-добрите в Европа и

...
снимка ПетелБългарските ресторанти са едни от най-добрите в Европа и
Коментари Харесай

Валери Симеонов във Варна: Ресторантите в България са едни от най-добрите в Европа, в Холандия даже няма покривки по масите

снимка " Петел "

Българските заведения за хранене са едни от най-хубавите в Европа и като качество, и като количество на храната, а също и като обслужване. Това съобщи пред публицисти във Варна вицепремиерът Валери Симеонов.

Той се базира на личните си усещания от Холандия, където храната се сервирала „ на една маса, която е колкото автомобилна джанта, а сме седнали 8 индивида “, от „ някакви суринамки с окапани фланелки “. Симеонов акцентира, че е приел като персонална идея България да не се състезава „ в надпреварване по ниски цени “ в туризма, а да вдигне равнището на предлаганите услуги.

По тази причина Симеонов поддържа твърдо измененията в закона за Черноморското крайбрежие, които ще лимитират краткотрайните търговски обекти. „ Не може пред един ресторант, в който са вложени милиони, да се редят всякакви прошляци за дюнери “, разяснява вицепремиерът. Целта на законодателните промени е да се понижи фрапантно броя на краткотрайните обекти, както и да се уточни тяхното предопределение. Заедно с това ще се вземат ограничения по плажовете да се оферират най-вече пакетирани храни.

„ Не може да има чевермета и шкембе супа на пясъка “, сподели Валери Симеонов във Варна, където взе участие в учредяването на регионален съвет по туризма. Той заяви също, че още до края на месеца чака държавното управление да прегледа и да внесе в Народното събрание предложение за смяна на реда за надзор на шума както в курортите, по този начин и в жилищните квартали.

Целта е контролът да се поеме напълно от Министерство на вътрешните работи, защото системата, по който той се упражняваше до момента взаимно от няколко институции, не е ефикасна. Между ограниченията при нарушавания на нощната тишина ще са и затваряне на заведението, както и изземване на озвучителната техника.

Валери Симеонов приказва във Варна и за плана за Закон за българските полезности и уникати . Той изясни, че с него на общинско, регионално и национално равнище ще се основат регистри на истинските български достижения, открития и обичаи в материалната и нематериалната сфера, които ще бъда предпазени с патенти, с цел да не могат да бъдат копирани в чужбина. Като образец за такова прекопирване вицепремиерът уточни киселото мляко, което в чужбина се сочи като българско, само че не съдържа Лактобацилус булгарикус. В Украйна пък в заведенията пишело, че салатите са с български пипер, което не било правилно.

В отговор на журналистически въпрос, Валери Симеонов разяснява, че абсурдът сред министър председателят Бойко Борисов и президентът Румен Радев е доста отрицателно събитие. Според вицепремиера, Радев е прояви последна реакция, като това приказва за непълен политически опит, само че може и да е резултат от неприятни препоръки от съветниците му. По отношение на Борисов, Симеонов съобщи, че „ и той има тресчици за дялане “ и че не е трябвало да нападна президента и кабинета му в телевизионно изявление. Той съобщи също, че медиите са основно настоящо лице за ширещия се нихилизъм в Българи. В частност, това било и причина за ниското доверие на хората в Народното събрание като институция и в депутатите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР