Снимка: Петел, архивУтре нито един автобус от масовия градски транспорт

...
Снимка: Петел, архивУтре нито един автобус от масовия градски транспорт
Коментари Харесай

Превозвачи категорични: Утре нито един автобус няма да излезе в Пловдив

Снимка: Петел, списък

Утре нито един рейс от всеобщия градски превоз в Пловдив няма да излезе на следващия ден.  Това разгласи транспортният необут Петко Ангелов пред Plovdiv24. Превозвачите стопират работа, защото общината не извършва контракта си с тях.

" Искаме общината да извършва член 5 от контракта с нас. Да заплаща на километър пределни разноски. В момента събираме пари от карти и билети. Няма оборот и сме доста на минус, на загуба. Само от карти от началото до края на годината загубата ще бъде 3 милиона лв.. Никой не купува карти, а автобусите обикалят. Общината би трябвало да заплаща.  Ние сме купили автобуси по за 10 милиона евро и сега не ни се дофинансира, което ни се поставя. Ние получаваме и от страната, и от общината, само че като съберем всички пари... примерно би трябвало да возим на 1.95, а ние возим на 1.40-1.50 ", сподели Ангелов.

Запитан дали това преизчисление или този нов способ на финансиране може ли да се вкара с нов контракт, той отговори:  " Не, това не е нов способ. Ние сме подписали контракт още с пазаруване на рейсовете. Те бяха длъжни да го създадат още в първия ден, в който е подписан контракта. Оправдават се със системата ИНДРА, че не е вкарана. Вътре има монетници, да се вадят електронните билети, които не работят "

" Утре стопираме автобусите. Извиняваме се на жителите, че им сътворяваме дискомфорт, само че на следващия ден сутринта автобуси няма да има. Нагласите, съгласно нас, са да не се реализира единодушие. От страна на кмета, като видите какво е споделил - че има разминаване в цифрите. Все едно ние, милионерите, превозвачите сме нарушители. Във всяка компания има арбитър реализатор, неизплатени заплати и не можем да си платим горивата. Значи, ти вървиш на работа, в случай че не си купиш един панталон на края на месеца - за какво вървиш на работа? Нито един рейс няма да излезе. Единодушни сме. Защото предишния път отново по този начин ни излъгаха. Обещаха, че нещо ще създадат - нищо не направиха. Една година издържахме, само че повече не можем. Това стана предходната година на срещата при кмета. Обеща, че Общинският съвет ще вземе решение, той няма да взема решение самичък. Излъга ни в очите. Пишете, че не сме съгласни с изказванието, че има разминаване! На общината цифрите не са правилни! ", приключи Петко Ангелов.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР