Снимка: Петел, архивОт туристическия бранш в България искат въвеждането на

...
Снимка: Петел, архивОт туристическия бранш в България искат въвеждането на
Коментари Харесай

В туризма искат въвеждането на ваксинационен сертификат

Снимка: Петел, списък

От туристическия отрасъл в България желаят въвеждането на имунизационен документ. Надеждите на хората от тази сфера са ориентирани към служебния министър на туризма Стела Балтова.

Тя заема този пост за повторно в служебно държавно управление. Сега обаче обстановката е доста комплицирана, а хотелиери и ресторантьори към този момент насочат апели за спасяването на туристическия сезон.След анулираните полети от Русия авансово оповестеният старт на туристическия сезон от 1-ви май се отсрочи. Сега по Южното Черноморие първите туристи се чакат на 13-и май. Те ще дойдат от Израел с два чартърни полета и ще бъдат настанени в курортен комплекс " Слънчев бряг ". За туристическия сезон, обаче, няма доста предварителни резервации. Затова и част от огромните хотели за втора година няма да отворят. Погледите на сектора в този момент са ориентирани към новия министър на туризма Стела Балтова. За нея те споделят, че е специалист с насъбран опит.

" Надяваме се и имаме вяра, че насъбраният изкусен и теоретичен опит ще помогне за спасяването на туристическата 2021 ". Това е един извънредно подобаващ човек ", сподели за БНР ръководителят на Регионалната туристическа камара в Бургас Иван Иванов.

От камарата упорстват да бъдат решени следните въпроси: 

" Въвеждането на имунизационен документ. Цената на пакета се оскъпява от 100 до 200 евро за двама или четирима души. PCR теста да бъде за сметка на бюджета за месеците юни, юли, август, септември. Следващият миг е разработка и актуализиране на протоколи за зали и сигурност против Covid-19. Въвеждане на зелени коридори както за въздушния, по този начин и за сухопътния превоз, въвеждане на нападателна и насочваща реклама за България за сезон 2021. Всичко това ще помогне за този къс интервал от време за изправяне от проблемите, в които сме затънали туроператори, хотелиери, ресторантьори, екскурзоводски фрагменти ", добави Иванов.
За по-бързо въвеждане на имунизационен документ и единни правила за пътешестване в Европейски Съюз упорстват от туристическия отрасъл. Необходими са незабавни дипломатически дейности, сподели ръководителят на Асоциацията на притежателите в туризма Георги Николчев в предаването " 12 + 3 ".

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР