Снимка Петел, архивОперацията на МВР е започнала около 4,30 часа

...
Снимка Петел, архивОперацията на МВР е започнала около 4,30 часа
Коментари Харесай

Среднощна акция по премахване на палатковите лагери на протеста, преместиха и палатките във Варна

Снимка " Петел ", списък

Операцията на Министерство на вътрешните работи е почнала към 4,30 часа в цялата страна и  във всички градове, където има палаткови лагери или блокиране на придвижването. По информация на " Хоризонт " в столицата униформените  разчистват част от палатките  на Орлов мост пред Ректората и пред Министерския съвет. Някои от хората са били приканени сами да изоставен местата на лагерите. Тези от тях, които са отказали, са закарани в съответните районни полицейски ръководства.

По информация на " Хоризонт " обаче броят на  тези хора обаче е дребен. Най-вероятно на арестуваните ще бъдат формирани актове за нарушение на закона, след което ще бъдат освободени. 

Очаква се Министерство на вътрешните работи да даде повече информация по-късно през днешния ден.

По-рано пред " Хоризонт " един от протестиращите на Орлов мост в София - Манол Глишев, заяви, че  около 100 служители на реда са отишли на мястото на блокадата към 4 и 30 часа.

" Малко преди 5 сутринта чиновници на СПС към Столична дирекция на вътрешните работи, т.е.на профилираните служби към софийската полиция, обкръжиха Орлов мост с много коли. Пристигнаха много хора, може би над стотина служители на реда, които пристигнаха и общо взето разтуриха блокадата. По-скоро пристигнаха, сформираха ни предписание за овакантяване на мястото по Закона за придвижване по пътищата, доста занимателно поради, че последните дни изобщо нямаше подобен проблем, очевидно полицията е стигнала до някакво схващане по този въпрос. Попитаха ни дали ще осъществим разпореждането, няколко души отговорихме " не ", може би някъде към двайсетина души отговорихме " не ", надлежно сега ни водят към някое от районните полицейски ръководства в София, допускам Първо районно. Може би в палатковия лагер към момента има някой от протестиращите, не мога да кажа. "

На Орлов мост към този момент няма палатков лагер. Всички палатки и тенти, които бяха на кръстовището, към този момент са отстранени. Плакати и останали от протестиращите движимости се товарят на коли на дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита: към Столичната община. Плътни полицейски кордони са обкръжили кръстовището. Обстановката е спокойна. 

Палатковият лагер на едно от централните кръстовища в Пловдив  - това до Баня Старинна -  беше вдигнат след намерсата на полицията. Полицейските чиновници са пристигнали с 4 буса малко след 4 часа сутринта, описаха протестиращи, които нощес блокираха кръстовището и останаха да нощуват тук. Част от тях взе още са на мястото. Полицаите са поискала документите на някои от хората, към 30 души, след което са им били формирани актове. Впоследствие служителитена реда са почнали да подвигат палатките. 
Хора от  лагера подчертаха, че не е имало принуждение, само че считат, че дейностите против тях са били непозволени. Няма напрежение, множеството от служителите на реда, взели участие в акцията, се изтеглиха.  

В момента придвижването по бул. " Цар Борис Обединител " и " Шести септември " се реализира обикновено.
Във Варна полицията е  преместила палатковия лагер на кръстовището пред общината. В момента той е на тротоара и  движението в региона е освободено.
Блокираният път Стара Загора-Варна също е освободен и протестиращите сe намират в тревните площи.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР