снимка Петел, архивОбщинските съветници от Демократична България“ предлагат Община Варна

...
снимка Петел, архивОбщинските съветници от Демократична България“ предлагат Община Варна
Коментари Харесай

Съветниците от ДБ искат община Варна да изкупи частните имоти в Морската градина, да вземе също и държавните

снимка " Петел ", списък

Общинските съветници от „ Демократична България “ оферират Община Варна да стартира да изкупува частните парцели в Морската градина, които още не са застроени. Те също желаят на общината да бъдат безплатно трансферирани парцелите държавна благосъстоятелност, за паркът да бъде непокътнат, оповестиха от пресцентъра на Демократична България.

„ Приетият през 2012 година Общ организационен проект на Варна планува създаване на Приморски парк на цялата територия край морето, от басейн „ Приморски “ до Резиденция „ Евксиноград “. Напоследък обаче зачестяват случаите на строителство, замаскирано като ремонтни работи, или на разнообразни самоуправни дейности от притежатели на частни терени на територията на парка, при които се унищожават зелените площи “, написа в предлагането.

От една страна е налице безучастие на контролните органи, когато се унищожава парковата среда, от друга - притежатели подават тъжби за ограничение на правото им да се разпореждат с парцелите си. Наред с това държавните парцели в парка са занемарени, декларират общинските съветници.

От Демократична България желаят от кмета Иван Портних правене на настояща информация за всички частни парцели на територията на Приморския парк, както и постъпилите досега претенции от притежатели за разрешителни за строителни и ремонтни действия, създаване на солидни огради и други Според плана на решение Общинският съвет задължава кмета да стартира да извършва отговорностите си по Закон за устройство на територията и да дава годишен отчет за осъществяването на общия организационен проект на Варна, който да включва оценка на въздействието му или оферти за промени, в случай че такива се постановат за обезпечаване на по-добра среда за живот в града.

Съветниците считат, че проблемите в Морската градина могат да се решат със заслужено обезщетение на притежателите, чиито терени да бъдат сменени с годни за застрояване общински парцели или да бъдат изкупени по взаимно допустима пазарна цена. Според тях, в случай че общината поеме собствеността върху държавните парцели в парка, това ще обезпечи по-добрата им поддръжка в бъдеще.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР