Снимка: Петел, архивНа по-топло време ще се радваме в утрешния

...
Снимка: Петел, архивНа по-топло време ще се радваме в утрешния
Коментари Харесай

Температри до 10 градуса в утрешния ден

Снимка: Петел, списък

На по-топло време ще се радваме в утрешния ден, сочи прогнозата на синоптиците.

След снежните виелици и преспите, акцент в околните дни е заплахата от поледици. Причината - вятърът ще се ориентира от югозапад, с него ще се придвижва по-топъл въздух. Очаква се бързо стопляне, първо и по-съществено във височина. Преваляванията ще бъдат от дъжд, а при земята ще остане към момента прекомерно студено.

Под нулата бяха температурите тази заран в цялата страна, в това число и по Черноморието - Бургас - минус 1°, Варна - минус 2°, в София - минус 4°. Минималните температури на следващия ден - в множеството региони сред минус 6° и минус 1°, само че вятърът ще продължи да отслабва, тук-там ще стихне и там са вероятни и по-ниски - до към минус 8°, минус 10°.

Утре вятърът ще бъде към този момент от югозапад и оптималните ще бъдат по-високи, спрямо през днешния ден, сред 5° и 10°. Ще бъде най-вече облачно, с повече слънце в следобедните часове.

Съществено стопляне в планините на следващия ден, след минус 19° на Мусала, на следващия ден там ще бъде минус 7. Ще остане прохладно, с сдържан, краткотрайно мощен западен вятър, който по здрач ще се ориентира от юг-югозапад. Ще бъде съвсем без превалявания, с краткотрайни разкъсвания на облачността в следобедните часове.

От ПСС предизвестяват за доста висока заплаха от лавини отвън обработените писти.

Под въздействието на просторен многоцентров циклон, в по-голямата част от Европа ще бъде облачно, в доста региони с превалявания - и от дъжд, и от сняг. На Балканите ще превалява сняг, който денем ще премине в дъжд и ще има условия за чакат поледици.

И у нас, през нощта против събота и в събота на доста места в страната ще превали, най-вече дъжд и ще има изискванията за формиране на поледици. По високите полета в Западна България в планините ще вали сняг. След краткотрайно понижение на облачността в неделя, през нощта против понеделник и в понеделник още веднъж ще има валежи от дъжд. Затоплянето ще продължи.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР