снимка: Петел, архивМежду 10 и 15% от търговците на дребно

...
снимка: Петел, архивМежду 10 и 15% от търговците на дребно
Коментари Харесай

Търговци пишат на Борисов: Между 10 и 15% вече фалираха, отворете моловете, за да оцелеем

снимка: " Петел ", списък

Между 10 и 15% от търговците на дребно в страната към този момент са банкрутирали, това твърди Българската ритейл асоциация в свое писмо, изпратено до Бойко Борисов, вицепремиера Томислав Дончев, министъра на финансите Кирил Ананиев и министъра на стопанската система Лъчезар Борисов. В него те упорстват за неотложно отваряне на моловете, където се намират огромна част от обектите им, заяви БНР.

Те са съгласни отварянето да е даже с цената на по-малко работни дни и лимитирано работно време. Представителите на комерсиалния отрасъл са съгласни да работят пет вместо седем дни в седмицата. 85% от магазините, членове на асоциацията, са затворени, тъй като се намират в огромни търговски центрове.
Заради ограничаващите ограничения секторът губи стотици милиони левове и приканва властта да го избави от банкрут. Незабавното отваряне на комерсиалните центрове може да помогне най-малко оживелите да се опитат да възстановят активността си.
От организацията упорстват за преразглеждане на досегашните ограничения и неотложно погашение на помощите. Например търговците, подали документи още в първият ден от отварянето на програмата - 10 %, към момента не са получили нито лев.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР