Снимка: Петел, архивМъж от Панагюрище ще трябва да плати над

...
Снимка: Петел, архивМъж от Панагюрище ще трябва да плати над
Коментари Харесай

Мъж ще плати над 2500 лева заради публикация във фейсбук група

Снимка: Петел, списък

Мъж от Панагюрище ще би трябвало да заплати над 2500 лв. след обява във фейсбук група. Това стана ясно след решение на Районния съд в Пловдив, оповестява Plovdiv24.bg.

Институцията наложи тежка санкция на жителя, който вменил закононарушение на чиновник на реда от Панагюрище в локална фейсбук група. Обвиняемият ще би трябвало да заплати 1000 лв. санкция, 600 лв. обезщетение за служителя на реда, 900 лв. за юриста на тъжителя, както и 50 лв. държавна такса по делото.

Въпросния пост бил качен в групата „ Виждам те КАТ Панагюрище “ на 14 август м.г. и гласял „ Снимането на органите на реда е рисково П.Ш. насочва закани с ликвидиране бъдете деликатни тъй като те ни пазят от лек сън “. Публикация имала  коментари от разнообразни консуматори, в това число и подсъдимият добавил спомагателен коментар.

Тъй като групата е с към 4 хиляди души, служителят на реда съвсем незабавно видял обявата. Постът видели и неговите пратки и познати. В резултат на последното, както и през идващите няколко седмици, служителят на реда изпитал стрес и безпокойствие в резултат на поста, че бил отправял закани с ликвидиране, доколкото изказванието станало притежание на неговото обграждане.

Той бил под огромен стрес, чувствал се унизен и смутен. Затова завел дело поради това, че му било вменено закононарушение в нета – че насочва закани с ликвидиране. Отбелязал, че не е излизал в отпуск или болничен, само че имало очевидци, които да потвърдят хегативното въздействие, което е оказала случката върху него. Пред съда били разпитани двама очевидци, които удостоверили всичко, в това число и създателя.

Адвокатът на подсъдимия контрирал с изказванието, че една присъда не може да се гради на догатки и вероятности. „ Това не е приятелски съд, а е районния съд в Пловдив и би трябвало малко по-отговорно да се показват доказателства – IP  адреси, диалози на подсъдимия или каквото и да е, само че доказателства, а не просто догатки “.

Той показал, че единият от свиделите е служебна взаимозависимост по отношение на наклеветения, а другия му е родственик.

Магистратите решили да освободят подсъдимия от наказателна отговорност и му наложили 1000 лв. санкция, 600 лв. обезщетение за служителя на реда и 900 лв. за юриста му. Решението предстои на обжалване.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР