Снимка: Петел, архивЖълт код за силен вятър е обявен и

...
Снимка: Петел, архивЖълт код за силен вятър е обявен и
Коментари Харесай

Жълт код за силен вятър е обявен за утрешния ден в 18 области

Снимка: Петел, списък

Жълт код за мощен вятър е разгласен и за утрешния ден в 18 области. Днес също имаше мощни пориви напразно. В Оряхово бяха регистрирани 86 км/ч, в Русе – 72. Със северозападния вятър нахлу по-хладен въздух, който намали температурите на доста места в страна, като най-хладно беше в София – 22 градуса, а най-топло – в Бургас - 31°.

Очакват се поривите на следващия ден да са до към 70 - 72 км/ч.

И на следващия ден ще се задържи по-хладно от нормалното за интервала, с преобладаващи оптимални температури сред 21 и 26 градуса. Облачността ще е променлива, след обяд над източните и планинските региони по-често забележителна, само че ще е без основни превалявания.

Променлива ще е облачността и по Черноморието, след обяд по-често забележителна, само че и там ще е без основни превалявания. Ще духа до сдържан вятър от север-северозапад, който до вечерта ще отслабне. Максималните температури ще бъдат сред 24 и 26 градуса. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

И в планините облачността ще е променлива, след обяд по-често забележителна, само че без основни превалявания. Ще духа мощен северозападен вятър. Максималните температури в курортите ще са от 9 градуса на Алеко, към 14-15 в Боровец и Пампорово и до 20 градуса в Банско.

Предимно слънчево, само че относително хладно и прохладно ще бъде времето и в по-голямата част от Балканите. По-значителни нараствания на облачността ще има в източната половина от полуострова.

Облачно, с превалявания от дъжд, ще бъде в множеството страни от Източна Европа. Предимно слънчево ще бъде на Британските острови, в Централна Европа, Франция, както и в по-голямата част от Апенинския полуостров.

У нас, относително хладно за началото на септември ще бъде и в петък, с оптимални температури сред 22 и 27 градуса. В събота за малко ще се затопли, само че в неделя ще стартира ново захлаждане - в западната половина от страната температурите ще се намалят с 3 до 5 градуса и оптималните ще са към 20°.

В Западна и Южна България ще има превалявания, в обособени региони интензивни и съпроводени от гръмотевични стихии. В понеделник и в Източна България ще захладнее и още веднъж ще има превалявания - основно в южните региони от страната.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР