Снимка: Петел, архивИзключително добра прогноза дадоха синоптиците за любителите на

...
Снимка: Петел, архивИзключително добра прогноза дадоха синоптиците за любителите на
Коментари Харесай

Температурите ще достигат днес до 18 градуса

Снимка: Петел, списък

Изключително добра прогноза дадоха синоптиците за феновете на топлото време.

Затоплянето в страната продължава, по-съществено в планините. Минималната температура на Мусала тази заран е минус 1°, а във Видин - минус 5°. В София след минус 4° през вчерашния ден, тази заран е минус 2°, а в по-голямата част от страната беше над нулата.

В околните часове ще продължи да се затопля и оптималните температури ще са сред 13° и 18°, в София към 15°. Ще се появи слаб северозападен вятър, който ще разсее утринните мъгли и през останалата част от деня ще доминира слънчево време

През нощта ще бъде съвсем безшумно и след среднощ още веднъж тук-там в низините, котловините и към водните басейни ще се образуват мъгли. В останалата част от страната ще бъде безоблачно. Минималните температури на следващия ден ще са сред минус 2° и 3°.

До обяд тук-там в низините и равнините ще бъде мъгливо, а денем в Източна България облачността ще се усилва, на морския бряг ще бъде забележителна. С сдържан вятър от североизток ще проникне по-студен въздух и оптималните температури ще са в необятни граници - от 7° в крайните североизточни региони до 17° в югозападните, в София 11°-12°.

В планините ще бъде доста прохладно с сдържан, краткотрайно мощен североизточен вятър. Максималните температури по високите върхове ще са към градус-два под нулата.

В курортите от 5° на Алеко, 6-7° в Пампорово и Боровец до 11° в Банско. Ще доминира слънчево време. Опасността от лавини отвън обработените ски писти в курортите остава огромна.

Слабо и краткотрайно захлаждане се чака и в североизточните региони от Балканите. Затопляне стартира в Европейска Русия. Слънчево и по-топло от типичното за сезона ще се задържи времето в Западна и Централна Европа. Проливни превалявания от дъжд се чакат на Британските острови.

У нас в четвъртък ще бъде прохладно и съвсем без мъгли, само че ще има повече облаци, изключително в източната половина от страната.

В петък вятърът ще отслабне и видимостта в равнинната част още веднъж ще бъде мощно понижена. През почивните дни ще стартира смяна на времето превалявания и захлаждане. Очакванията са през новата седмица да има още веднъж сняг.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР