Снимка: Петел, архивИ днес температурите в по-голямата част от страната,

...
Снимка: Петел, архивИ днес температурите в по-голямата част от страната,
Коментари Харесай

Край на топлото време. През новата седмица ще вали сняг

Снимка: Петел, списък

И през днешния ден температурите в по-голямата част от страната, където духаше топъл югозападен вятър, са извънредно високи за януари. Максималната във Варна и Ловеч е 17°, в Плевен - 16°, в София - 9°. В същото време в регионите без вятър беше значително по-хладно - едвам към 5° - 6°, оповестява Българска национална телевизия.

През нощта ще бъде облачно и на доста места ще вали дъжд, само че още след среднощ от запад на изток преваляванията ще стартират да стопират, най-късно в източните региони. Температурите ще бъдат в необятни граници - минималните - от 0° до 8°, оптималните - от 6° до 15°.

Утре облачността краткотрайно ще се раздра и намалее до най-вече слънчево, само че след обяд от югозапад още веднъж ще се усили и още веднъж ще завали. Ще духа сдържан, на север от планините краткотрайно мощен югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от юг.

В планините за следващ ден ще бъде доста прохладно. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи - мощен югозападен вятър. Ще е най-вече облачно. Ще има и региони с превалявания, като границата сред дъжд и сняг ще е на надморска височина към 1500 метра.

След обяд в масивите от Югозападна България облачността краткотрайно ще се раздра Максималните температури в курортите ще са от минус 1° на Алеко, към 3°в Боровец и Пампорово и до 10° в Банско.

И на Балканите ще бъде прохладно и към момента топло за сезона. След краткотрайно прекъсване още веднъж ще завали, като по-интензивни превалявания се чакат в южните и западни елементи от полуострова.

Проливни превалявания ще има и на Апенините. Облачно ще бъде времето и в по-голямата част от Европа, с превалявания, а в южните региони ще бъде и прохладно. В северозападната част на континента ще бъде по-студено от нормалното и ще вали най-вече сняг.

У нас, превалявания, към момента от дъжд, се чакат и през нощта против понеделник, и в понеделник. Ще се задържи към момента извънредно топло, само че в следобедните часове вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще стартира да прониква по-студен въздух.

Очакванията са във вторник, с продължаващото захлаждане, в доста региони от страната дъждът да премине в сняг. В сряда преваляванията последователно ще стопират, а в четвъртък се чака ново стопляне.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР