Снимка: Петел, архивГърция ще премахне следващата седмица някои от ограниченията,

...
Снимка: Петел, архивГърция ще премахне следващата седмица някои от ограниченията,
Коментари Харесай

Гърция премахва част от ограниченията

Снимка: Петел, списък

Гърция ще отстрани идната седмица някои от рестриктивните мерки, въведени поради COVID-19, като част от проекта за последователно обновяване на нежната стопанска система, оповестява Българска национална телевизия.

Властите оповестиха, че все пак лечебните заведения остават под мощен напън поради високия брой инфектирани.

От 22 март ще отворят фризьорските и козметичните салони, сподели вицепремиерът Акис Скерцос.

Вечерният час през почивните дни в цялата страна ще стартира два часа по-късно - в 21.00 часа.

Всички жители над 60 години ще бъдат имунизирани до май, добави министърът на опазването на здравето на Гърция Василис Кикилиас.

Той означи, че рестриктивните мерки против разпространяването на COVID-19 имат резултат, само че не в същата степен, както по време на първото блокиране и разяснява, че равнището на отмалялост от ограниченията е неизбежно.

Броят на леглата с Коронавирус заболели в лечебните заведения в Атика се е нараснал от началото на заключването.

Кикилиас добави, че Гърция скоро ще доближи милион имунизации и че това е източник на вяра, защото колкото повече хора са имунизирани, толкоз по-бързо натискът върху здравната система ще отслабне и нормалността ще се върне.

Той пресметна, че Гърция ще е направила 1 750 000 имунизации до края на март и че всички гърци на възраст над 60 години ще бъдат имунизирани до май.

" Напредваме и с уязвимите групи. Мисля, че е ясно, че през март ще имаме доста повече дози ваксини, в сравнение с през февруари и януари, до момента в който през април, май и юни ще има даже повече ", сподели още гръцкият министър на опазването на здравето.

По думите му това ще разреши на всички да бъдат имунизирани и да се сътвори стаден имунитет, изключително откакто бъдат утвърдени еднодозовите ваксини на " Джонсън и Джонсън ".

Според имунизационната стратегия на Гърция сега се имунизират лица над 75 години, възрастова група 60-64 години и здравни служащи.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР