Снимка: Петел, архивДнес със слаб до умерен вятър от северозапад

...
Снимка: Петел, архивДнес със слаб до умерен вятър от северозапад
Коментари Харесай

Постепенно захлаждане у нас в близките дни. На някои места ще превали и прегърми

Снимка: Петел, списък

Днес със слаб до сдържан вятър от северозапад ще стартира да прониква по-хладен въздух. Максималните температури ще са в необятни граници – от 21° в северозападните региони до 33° в югоизточните. В Западна България и над Дунавската низина ще бъде най-вече облачно и тук-там там ще превали и прегърми, оповестява Българска национална телевизия.

На морския бряг ще се задържи най-вече слънчево. Ще духа до сдържан югоизточен вятър. Максималните температури ще са сред 25° и 30°. Температурата на морската вода е 22-23°. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3-4 бала.

В планините - в масивите от Западна България ще бъде облачно с валежи от дъжд, а след обяд превалявания ще има и тук-там и в Централна Стара планина и Родопите. Температурите ще се намалят и оптималните по най-високите върхове ще доближават към 6-7°. В планинските курорти ще са от 16° на Алеко до 22° в Банско. Вятърът ще се задържи сдържан, краткотрайно мощен, към момента с посока от югозапад.

В околните дни предстоят превалявания, които заради съществуването на сахарски прахуляк в атмосферата ще оставят прашни следи. В сряда по-значителна облачност и валежи ще има в Северна и Западна България. В четвъртък ще вали в съвсем цялата страна, като по-съществени количества се чакат в северната половина. Температурите ще се намаляват и в планините, на надморска височина над 2000 метра, преваляванията ще са от сняг. В петък и събота още веднъж ще доминира слънчево време. Ще стартира и стопляне.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР