Снимка: Петел, архив2% от подоходния данък да бъдат пренасочени към

...
Снимка: Петел, архив2% от подоходния данък да бъдат пренасочени към
Коментари Харесай

Местната власт: 2% от подоходния данък да отива към общините

Снимка: Петел, списък

2% от подоходния налог да бъдат пренасочени към бюджетите на общините дискутираха през днешния ден кметове, общински съветници и икономисти на годишната среща на Националното съдружие на общините в Република България (НСОРБ) в Албена, написа Dnes.bg.

При осъществяване на сходна промяна, съгласно която да бъде реализирана финансовата децентрализация, към 850 милиона лв. на годишна база биха били преразпределени към локалните управляващи, сочат изследванията на Института за пазарна стопанска система.
Осигуряването на 2% от подоходното облагане да отиват към общините в България ще даде опция на кметовете да притеглят вложители, да откриват нови работни места и да покачват заплатите, съобщи в Албена специалистът от Института по пазарна стопанска система Петър Ганев, представен от БНР.

" Изглежда явна смяна, има я в доста страни в Европа, само че значимото при нея е първо, повече запас за общините – това са към 800 милиона, и по-високи заплати, изсветляване на стопанската система, защото всяко работно място ще носи доход в общината ", изясни той.

Липсата на финансова самостоятелност на общините е методът централната власт да ги държи в подчинена позиция, разяснява кметът на община Плевен Георг Спартански.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР