снимка Петел51-годишният Атанас В. от град Игнатиево получи условна присъда

...
снимка Петел51-годишният Атанас В. от град Игнатиево получи условна присъда
Коментари Харесай

Осъдиха мъж от Игнатиево за укриването на данъци за над 95 хил. лева. Съдът отхвръли иск на държавата за сумата

снимка " Петел "

51-годишният Атанас В. от град Игнатиево получи условна присъда от година и половина за укриването на над 95 хиляди лв. налози. Варненският Окръжен съд, който постанови присъдата, остави без почитание предявения цивилен иск от Министъра на финансите за сумата в размер на 95 563,72 лева като безпочвен.

В интервала от 09.05.2014г. до 20.01.2015г. във Варна подсъдимият употребявал документи с погрешно наличие при практикуване на стопанска активност на сдружението „ Домстрой-Деси “ ЕООД, описаха от пресслужбата на съда. Така удостоверил лъжа и затаил истина в подадени заявления и приспаднал неследващ се данъчен заем в общ размер на 95 563,72 лв., от които налог „ Добавена стойност “ в размер на 70 003,14 лв. и корпоративен налог в размер на 25560,58 лв.,

Атанас В. е от Игнатиево, с главно обучение, женен, работи, с чисто правосъдно минало.

За осъщественото закононарушение, Варненският областен съд наложи на 51-годишния мъж наказване 1 година и 6 месеца „ отнемане от независимост “, чието изтърпяване отсрочва с изпитателен период от 3 години. Кумулативно плануваното наказване – конфискация на част или на цялото имущество не му беше наложено.

Атанас В. е наказан да заплати направените по делото разходи в интерес на Държавата, от които 1602.95 лв. по сметка на ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна и 1570 лв. по бюджета на правосъдната власт по сметка на Окръжен съд – Варна. Присъдата предстои на въззивна инспекция пред Апелативен съд - Варна в 15-дневен период от през днешния ден.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР