Снимка от профила на Мартинез в "Линкдин" Една от загадките,

...
Снимка от профила на Мартинез в "Линкдин" Една от загадките,
Коментари Харесай

Снимките, използвани от Александър Николов! Кой е мъжът от снимките?


Снимка от профила на Мартинез в "Линкдин "

Една от загадките, свързани с подправения профил на "Александър Николов " беше чии са фотосите, които той употребява във "Фейсбук ", с цел да поддържа построявания имидж, че пътува доста по света.

По всяка възможност те са на Алекс Мартинез - чиновник на "Еър Франс " от години. Неговата профилна фотография, която "Дневник " ревизира в мрежата за професионални контакти "Линкдин " съответствува с облика на фотосите, употребявани от "Николов ".

Тази вечер "24 часа " заяви, че французинът Александър Мартинез е на фотосите, което си личало от неговия профил във "Фейсбук ". Там обществена е единствено профилната му фотография, както и три видеоклипа. Според изданието, откакто схванал за измамата - той лимитирал достъпа до фотосите. Според професионалната му визитка в "Линкдин ", той е приключил "Информатика " в Лион, само че от 16 години работи на разнообразни позиции в системата на "Еър франс ". Това изяснява и част от фрагментите, качени в профила на "Николов " - например по какъв начин при започване на тази година е участвал на рекламно събитие на показване на аероплан "Боинг 787 " на компанията в Париж.

 Скрийншот от профила на Мартинез във

"Николов " употребява десетки фотоси на Мартинез през четирите години, в които е деен във "Фейсбук " - очевидно от разнообразни интервали и на най-разнообразни места. Но до този миг макар разнообразни опити за различаване по фотоси - първоизточникът им не беше открит. Кадрите обаче оказват помощ за създаване на облика му като доста пътуващ по света (те са от разнообразни, постоянно далечни страни) и работещ в авиоиндустрията.

"Дневник " пробва да се свърже с Мартинез за коментар.

В петък полицията задържа Спас Василев, за който се допуска, че стои зад "Александър Николов ". От ГДБОП споделиха, че работят като за обвинено лице, само че към момента нямат задоволително доказателства за връзката с подправения профил, а тъжби против него не престават да постъпват. Василев е прочут с измами със самолетни билети и разследван още през 2011г., против него има четири досъдебни производства в четири града, едно спряно, през 2013г. е разгласен за национално търсене, само че беше арестуван в София една през днешния ден, откакто от няколко дни тематиката за "Николов " и измамите му онлайн стана водеща в медиите.

Днес проверяващите не разясниха употребяваните фотоси и индивида на тях. Привечер те първо качиха известие, че профилът на "Николов " е конфискуван, поради закононарушения, а след това той изчезна от "Фейсбук ".

Не е ясно допустимо ли е двамата да са се познавали от престоя на Василев във Франция - той е учил в Ница и е работил на летището там или профилът е бил определен по различен метод.

 Снимка, употребена от

Снимка, употребена от "Николов " - с пояснение, че е на рекламното показване на "Боинг 787 " в Париж при започване на тази година
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР