Снимка: ОССЕЛидерът на самопровъзгласилата се Луганска народна република (ЛНР) в

...
Снимка: ОССЕЛидерът на самопровъзгласилата се Луганска народна република (ЛНР) в
Коментари Харесай

Нови междуособици избухнаха между бунтовниците в Донбас

Снимка: ОССЕ

Лидерът на самопровъзгласилата се Луганска национална република (ЛНР) в Източна Украйна Игор Плотницки осъди " опита за прелом ", подстрекаван от някогашния му вътрешен министър, чиито подразделения от през вчерашния ден управляват част от центъра на град Луганск, предадоха организациите. " Подценихме закононарушенията на някогашния министър на вътрешните работи: предприемането на опит за държавен прелом и за завладяване на властта приказва доста за него ", съобщи Плотницки на среща с новия вътрешен министър, излъчена от малкия екран на ЛНР. Тази заран редица медии и Организацията за сигурност и съдействие в Европа(ОССЕ) оповестиха за десетина военни камиона да се движат из Луганск, а четири бронетранспортьора и въоръжени мъже били ситуирани пред централата на локалното държавно управление и на Министерство на вътрешните работи. Според огромна военна колона е пристигнала от прилежащата самопровъзгласена Донецка национална република(ДНР).
Бившият вътрешен министър Игор Корнет, освободен от служба от Плотницки, отхвърли уволнението и през вчерашния ден сутринта разположи свои правилни бойци от министерството в центъра на града, към осонвните управнически институции. Днес даже бе обявено, че към 200 въоръжени мъже са щурмували и завзели постройката на основната прокуратура в Луганск.
Кремъл следи обстановката в следената от бунтовници Луганска област в Украйна, съобщи през днешния ден представителят на съветското президентство Дмитрий Песков. Той сподели, че за момента не може да оповести мнение на Кремъл за събитията в Луганск.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР