Снимка Orkas, уикипедияНовият закон забранява на медиите да отразяват на

...
Снимка Orkas, уикипедияНовият закон забранява на медиите да отразяват на
Коментари Харесай

Лукашенко подписа закон, който ограничава сериозно дейността на медиите

Снимка Orkas, уикипедия

Новият закон не разрешава на медиите да отразяват онлайн неразрешени всеобщи прояви. Той също по този начин позволява на министерството на информацията да затваря медии - мярка, за която до момента бе належащо правосъдно решение.

Беларуският президент Александър Лукашенко подписа през днешния ден закон, който лимитира съществено активността на медиите в страната и разрешава на управляващите да ги закриват без правосъдно решение, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Агенцията отбелязва, че това е станало ден след ареста на прочут опозиционен публицист, чийто аероплан беше отклонен принудително към Беларус. Инцидентът бе наказан от Запада и притегли още веднъж вниманието към репресиите на беларуските управляващи против медиите след експлоадирането на митингите в страната против преизбирането на президента Лукашенко през август.

 Нормативният акттова не разрешава публикуването на резултатите от неразрешени от управляващите изследвания на публичното мнение.

" Това е най-репресивният медиен закон в Европа, който трансформира работата на публицистите в Беларус в минно поле ", съобщи ръководителят на Беларуската асоциация на публицистите Андрей Бастунец.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР