Снимка Orkas, уикипедияЕвропейският съюз ще поиска нови санкции срещу президента

...
Снимка Orkas, уикипедияЕвропейският съюз ще поиска нови санкции срещу президента
Коментари Харесай

Европейският съюз ще поиска нови санкции срещу Беларус

Снимка Orkas, уикипедия

Европейският съюз ще изиска нови наказания против президента на Беларус Александър Лукашенко. Председателят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен прикани през днешния ден страните да одобряват нови рестрикции против беларуските управляващи, виновни за притока на мигранти към полските граници, съобщи Франс прес.

Недопустимо е потреблението на мигрантите като инструмент за реализиране на политически цели, съобщи тя в официално съобщение и сподели, че Европейски Съюз ще изследва по какъв начин да накаже и самолетните компании на трети страни, които карат мигранти в Беларус.

Европейски Съюз упреква беларуския президент Александър Лукашенко, че провежда изпращането на мигранти и бежанци, основно от Близкия изток, на границата с Полша, с цел да си отмъсти за европейските наказания, наложени му поради репресиите против опозицията в Беларус.

Заради големия напор на мигранти през днешния ден към границата - Варшава приказва за три, четири хиляди души - полските граничари оповестиха, че от на следващия ден затварят контролно-пропускателния пункт в Кужница, съобщи Ройтерс.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР