снимка: Общински съвет - ВарнаВъв Варна ще бъде въведена система

...
снимка: Общински съвет - ВарнаВъв Варна ще бъде въведена система
Коментари Харесай

Варна ще премине поетапно на автоматизирано събиране на сметта, въвеждат го от тази година

снимка: Общински съвет - Варна

Във Варна ще бъде въведена система за автоматизирано обслужване на съдовете за боклуци. Това заяви на днешното съвещание на комисия „ Благоустройство и комунални действия “ към общинския съвет инж. Тодор Колев, шеф на общинската дирекция „ Екология и запазване на околната среда “. Той изясни, че системата ще бъде внедрена поетапно в целия град, на местата, позволяващи автоматизирано обслужване, предадоха от пресцентъра на локалния парламент.

Друга тематика на днешното съвещание беше въвеждането на подземни контейнери за боклук във Варна. През тази година изтичат договорите със сметопочистващите компании. В развой на правене е нова социална поръчка, при която се планува определените фирми-изпълнители да вкарат в употреба за своя сметка система за събиране и превозване на боклуци посредством подземни контейнери.

Вече са набелязани местата в петте региона на Варна, подобаващи за монтиране на подземни контейнери за боклук, само че те ще бъдат конкретизирани след сключване на новите контракти.

План-сметка „ Чистота “ за тази година е размер на близо 39,4 млн. лв.. От тях 15,5 млн. лв. са заделени за неутрализиране, преработване и оползотворяване на битовите боклуци в цех и съоръжения за преправка на боклуци. Другото огромно перо са разноските за разчистване на публичните места в размер на 14,5 млн. лв.. За сметосъбиране и сметоизвозване общината е възнамерявала малко над 9,2 млн. лв..

През тази година такса боклук, която е една от най-ниските в страната, остава без смяна. Очакваните доходи в бюджета от локалния налог за непорочност са в размер в 28 млн. лв., допълват от пресцентъра на Общински съвет - Варна. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР