снимка Николай Милчев, фейсбукПак ще я докараме до под кривата

...
снимка Николай Милчев, фейсбукПак ще я докараме до под кривата
Коментари Харесай

Николай Милчев: Пак ще я докараме до под кривата круша – до Банкя

снимка Николай Милчев, фейсбук

Пак ще я докараме до под кривата круша – до Банкя. Това разяснява поетът Николай Милчев.

Нали помните: „ Едно е да искаш, друго е можеш, а трето и четвърто е да го направиш. “ Сега тази приказка звучи по този начин: „ Едно е да не искаш, друго е да не можеш, а трето и четвърто е да гледаш по какъв начин да не го направиш “.

Още след изборите през април стана ясно, че Има Такъв Народ са стреснати, трогнати и ошашавени от сребърния орден на изборите. Стана ясно обаче, че напълно не им се разправя с ръководство – нито бяха мислили сходни работи, нито бяха подготвени.

Това разяснява поетът, представен от frognews.bg.

И потеглиха към нови избори, без доста да се церемонят с нас. Хоризонтът беше напред и слънцето изгряваше.

През юли, когато се качиха най-отгоре на изборната стълбичка, към този момент със злато, Има Такъв Народ взеха решение, че допират звездите с ръка. Надменност, вирене на нос, хилене, перчене, загадъчност, та до злощастната изведнъж с Василиевия кабинет.

Аз виждам в профил – колкото видя, толкоз, само че чувството ми е, че отново не желаят да се разправят с тая проклетия – страната.

Държат се, като че ли младеж е решил да скъса с гаджето си и каквото и да направи гаджето, все е зле. Знаете по какъв начин е в любовта – решиш ли да се чупиш и да избягаш, мотиви колкото щеш, а най-добре е и без мотив.

На Има Такъв Народ все млякото им е горещо и всички са им отговорни. Ама за какво протестърските партии имали условия, но за какво си отварят устата за постове и министри – нали до през вчерашния ден не желаеха, но за какво това, но за какво това.

Ало, пичове! – както би се изразил вицевождът им Тошко Йорданов. – Аз всеки ден се пазарувам в къщата си какво ще хапвам на вечеря – все желая да е по-леко и по-безсолно, та за ръководство и министерства ли няма да има пазарлъци? На пазарлъците в тая област им споделят договаряния и съвещания.

Сега едно малко отклоняване. По време на моята младост, през соца, издигането на фрагменти беше „ сакрален “ и извънредно скришен развой, прочут единствено на двама-трима партийни кадровици (оракули), които постоянно знаеха най-добре всичко. Откъде знаеха всичко най-добре не е ясно, само че беше ясно, че имат нотариален акт за точност.

Сега понамирисва на същото – отново има делфийски оракули и Пития.

Не ви ли е позор (неудобно) до през вчерашния ден да калесвате Асен Василев с бъклица и дрян за министър, а през днешния ден да го маскарите в жанр на ядосана и люта свекърва? Кажете си, че не желаете, че ви е боязън, че шикалкавите и гледате по какъв начин да натопите някой различен за отговорен – я Манолова, я Дончева, я Иванов, я Светия синод на починалия Пимен.

И още нещо, господа от първата редица на досегашното шоу Има Такъв Народ – не се правете на по-чисти, почтени и праведни от патриарха, основния мюфтия и папата, взети дружно.

Ако вие помните, основно изборно, ние също помним – от време на време изборно.

И нещо изключително значимо – не завиждайте на Президента и не удряйте служебния кабинет поради Президента!

Боли ме, избива ме на плач напряко, тъй като доста, но доста имах вяра, че в този момент работата ще стане, че ще се отърсим от тъпотията, алчността и зулумите.

Не съм оптимист обаче – с такива вождове, вицевождове, оръженосци и номера от сферата на неразучената човешка душeвност ще я докараме отново до под кривата круша – т.е. – до Банкя.

P.S. Сега най-лесно е да се разсърдите на такива като мене, да ни отпишете от бележниците на правоверните, още повече да си вирнете носовете и да виждате в огледалото само личните си физиономии.

Николай Милчев

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР