снимка: НАСАМалък астероид може да навлезе в земната атмосфера в

...
снимка: НАСАМалък астероид може да навлезе в земната атмосфера в
Коментари Харесай

НАСА: Малък астероид може да влезе в атмосферата на 2 ноември

снимка: НАСА

Малък метеорит може да навлезе в земната атмосфера при започване на ноември, заяви Центърът за проучване на близкоземни обекти към Лабораторията за реактивни мотори, изследователско звено на американската галактическа организация НАСА.

Макар и с доста дребна възможност, събитието може да се случи на 2 ноември, ден преди президентските избори в Съединени американски щати. Космическото тяло, което НАСА следи, е дребен метеорит с означение 2018 VP1.

Както подсказва името му,  беше открит през 2018 година Той принадлежи към групата на „ Аполоните ” – това са близкоземни метеорити, чиито орбити пресичат земната орбита от външната страна. Подобни тела са теоретично рискови за нашата планета.

НАСА твърди, че на 2 ноември 2018 VP1 ще бъде доста покрай Земята – на разстояние от 420 000 до 7500 км. Шансовете за нахлуване в атмосферата на нашата планета са 0,41%.

Астероидът обаче не носи никаква сериозна опасност, защото е доста дребен – с диаметър към 2 метра. Ако влезе в земната атмосфера, метеоритът просто ще се унищожи, оставяйки след себе си диря, която наподобява на ослепителен метеор.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР