Снимка: НАППовече от 30 млн. лева допълнителни възнаграждения за постигнати

...
Снимка: НАППовече от 30 млн. лева допълнителни възнаграждения за постигнати
Коментари Харесай

Повече от 30 млн. лева „допълнителни възнаграждения за постигнати резултати“ са си раздали в НАП



Снимка: Национална агенция за приходите

Повече от 30 млн. лв. „ спомагателни хонорари за реализирани резултати “ са си раздали в Национална агенция за приходите (Национална организация по приходите). Информацията е поискана от Гражданско придвижване „ БОЕЦ “ по Закона за достъп до социална информация.

В справката на Национална агенция за приходите един път общата сума от 30 млн. лв. е разграничена на броя на всички чиновници в Централното и териториалните поделения на Национална агенция за приходите, които са 7 844 души. Така излиза, че спомагателното заплащане, получил един служител, е 3863 лева годишно или по 322 лева месечно. В друга рубрика са извадени единствено 10-те милиона лв., които са си поделили 1660 чиновници от Централното ръководство на организацията, 5-те дирекции „ Обжалване и данъчно-осигурителна процедура “ и шефовете на шестте териториални дирекции на Национална агенция за приходите в страната. Средногодишно те са получили по 6101 лева или 508 лева месечно, т.е.

два пъти повече, в сравнение с един средностатистически чиновник в Национална агенция за приходите.

Сумата за данъчните служащи в провинцията е още по-ниска и това не е вест.  

Само че за всеки е ясно, че тези милиони не са поделени по този начин, както сочи справката. Защото един път те са дадени за реализирани резултати, което значи, че всеки началник на дирекция или на териториално отделение в Национална агенция за приходите

е пресметнал „ приноса “ на всеки обособен чиновник персонално, което в огромна степен значи пристрастно и субективно .

А възнагражденията на високопоставените в Агенцията чиновници са избрани от Галя Димитрова – изпълнителен шеф на Национална агенция за приходите. Така че от предоставената информация не може да се добие действителна визия кой какъв брой е получил от по-високостоящите държавни данъчни служители.  

Информация по точка 3 от Искането по ЗДОИ, а точно „ какъв е общият размер на спомагателното материално стимулиране и всички типове бонуси, награди и финансови тласъци отвън главното трудово заплащане, получени от изпълнителния шеф на Национална агенция за приходите за 2020 година “

е отказана на гражданската организация.

Формални учредения по тази причина несъмнено могат да бъдат открити в текстове от разнообразни закони, въпреки че в отговора на Национална агенция за приходите те не са посочени.
 Отговорът на Национална агенция за приходите
Тук е добре да напомним, че в края на 2019 година чиновниците от Национална агенция за приходите получиха съвсем същата сума за спомагателни хонорари за реализирани резултати и то в годината, когато беше изработен пробив в осведомителната система на организацията, при който бяха публикувани персонални данни на милиони жители и компании.

2020 година беше тежка за бизнеса в изискванията на изключително състояние, поради ковид. Много компании изпитват освен усложнения, само че са застрашени и от банкрути. В позицията на „ БОЕЦ “ във връзка скандалните хонорари, раздадени в Национална агенция за приходите, се показва, че единствено от тях на ден данъчните служители в България са получили повече, в сравнение с страната отпусна като компенсации за хората, останали без работа поради рецесията от Ковид-19: “Наглост и главозамайване! В страната на мафията за медицински хеликоптер пари няма, само че за „ награди и
бонуси “ на послушните служители, крепящи властта на мафията постоянно има пари, без значение дали е рецесия, или не! “

Сумата е голяма и на фона на най-тежката рецесия за жителите и бизнеса от последното десетилетие, е меко казано скандална! „ Това е невъобразима безочливост и безспорна подигравка с българските жители! Една година Галя Димитрова и Национална агенция за приходите „ ревизират “ сигнала ни за къщата в Барселона на любовницата на Бойко Борисов и пазят омертата на мафията за това закононарушение и по тази причина им плащаме и БОНУСИ – НАГРАДА за цялата тази скотщина! “, написа в позицията на Гражданското придвижване.

Заради рецесията с Ковид-19 кабинетът гласоподава някои данъчни облекчения и ваканции за бизнеса.

Но данъчна почивка за
бонусите на държавните служители няма!

И по какъв начин по този начин всяка година данъчните служители, които единствено управляват процеса на събираемост на отговорностите към бюджета, получават големи
бонуси, откакто действително държавната хазна се цялостни от директни и непреки налози, такси и осигуровки, които заплащат жителите и бизнеса у нас?

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР