Снимка на син, който носи на гръб баща си, за ...

Снимка на син, който носи на гръб баща си, за

Лекар: Син носи баща си на гръб 6 часа, за да го ваксинираме срещу Ковид-19

Снимка на наследник, който носи на тил татко си, с цел да стигнат до имунизационен пункт, обиколи обществените мрежи. Кадърът се трансформира в знак на комплицираната логистика за имунизация в един от най-отдалечените региони на света - бразилската Амазонка. Снимката е направена от доктор. На нея се вижда по какъв начин 24-годишният Тауи носи 67-годишния си татко Уаху. Двамата са получили доза ваксина против Ковид-19. Те трябвало да вървят с часове през гората, с цел да стигнат до мястото за имунизация.

Официалните данни споделят, че 853 локални поданици са умряли от Ковид-19 в Амазонка. Но групите за правата на коренното население споделят, че този брой е доста по-висок.

Ерик Дженингс Симоес, лекарят, направил фотографията, споделя, че Уаху съвсем не вижда нищо и върви мъчно. Медикът пресметна, че Тауи е носил татко си на тил в протежение на 5-6 часа.

"Това беше доста красива проява на прелестната връзка сред тях ", споделя доктор Симоес пред BBC News Brasil.

Снимката е направена през януари 2021 година, при започване на акцията за имунизация против Ковид-19 в Бразилия - една от най-силно засегнатите от пандемията страни в света. Но доктор Симоес я споделя в Instagram чак на 1 януари тази година, за да изпрати "положително известие при започване на новата година ". Когато в Бразилия стартира имунизация против COVID-19, коренното население се считаше за предпочитана група.  Медиците издигнали колиби в гората, контрактувана е система за имунизация с общностите посредством радио, осведоми През септември 67-годишният Уаху умрял по неразбираеми аргументи. Тауи е останал със фамилията си. Наскоро е получил бустерна доза против Ковид-19. От началото на 2022 година не е регистриран случай на Ковид-19 в племето на Тауи.Снимки: Instagram

Източник: bgonair.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg