Снимка на жилищен блок възмути и притесни потребителите на социалната

...
Снимка на жилищен блок възмути и притесни потребителите на социалната
Коментари Харесай

Балкон в столичния квартал Люлин възмути стотици граждани

Снимка на жилищен блок възмути и тормози потребителите на обществената мрежа Фейсбук. На нея виждаме терасата на панелка в " Люлин " 10, която е претъпкана до тавана от най-различни движимости, написа glasnews.bg.

Публикацията събира близо 150 коментара и стотици реакции за броени часове.

Повечето жители са възмутени от гледката, други - обезпокоени. Според тях това е причина за пожар, който може да приключи със вреди.

Трети коментиращи считат, че място за съдене и насмешки няма. Възможно е да е намесено психологично заболяване, което трансформира държанието на засегнатите по този начин, че да считат, че имат потребност от движимости, които не им трябват, само че натрупат.
`Балкон

Вижте някои от мненията в мрежата:

" Там очевидно живее някой с психологично отклоняване. Такива хора събират отпадък и го прибират в домовете си ", написа Валерия Георгиева.

" Ужас, живущите в блока по какъв начин го търпят това знамение! Ако някой от горната страна хвърли цигара и се възпламени, тогава ли ще се задействат! Бог да ви пази! ", разяснява Боби Михайлова Михайлова.

" Диагнозата я има в целия свят.... Тъжно, никой от нас не знае дали няма да се разсъни с отключена диагноза ", прибавя Мариана Крумова.

" Нагледен образец по какъв начин неналичието на законодателство в дадена област, води до заплаха за живота и имуществото на всички жители в постройката. И фактически, няма закон или разпоредба, които да урегулират това от фотографията ", счита Илия Димитров.

" Това не е смешно, нито възмутително… това е резултат от болестно положение. Просто се надявайте един ден да не Ви сполети Вас ", написа Рая Тодорова.

Заболяването, за което доста коментиращи загатват, известно като патологично събирателство, също силогомания или хординг, срещано разговорно като меси синдром (messie syndrom) и синдром на Плюшкин. То съставлява тип натрапливо държание.

Засегнатите не поддържат ред в личния дом и не могат да провеждат ежедневните (домакински и др.) занимания, правят оценка полезността на дадени предмети друго от болшинството от незасегнатите хора. Може да става въпрос за трупане без ред на вестници, книги, храна, принадлежности, опаковки, играчки, облекла, аварийни елементи и мн. други, които или се „ набират “ при всеки комфортен случай или се резервират вместо да се изхвърлят. Някои събират единствено избран тип предмети, до момента в който в рискови случаи се събират всевъзможни предмети и нищо не се изхвърля, тъй като „ може все в миналото да потрябва “.

Много от засегнатите водят видимо естествен живот, само че затрупването на жилището с отпадъци лимитира обществените им контакти и води до проблеми с роднините и околните.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР