Снимка: МВР ГДБОП се похвали с разбита наркобанда във Велико

...
Снимка: МВР ГДБОП се похвали с разбита наркобанда във Велико
Коментари Харесай

ГДБОП задържа наркобанда по време на оперативка


Снимка: Министерство на вътрешните работи

ГДБОП се похвали с разрушена наркобанда във Велико Търново, чийто членове са били хванати от антимафиотите по време на " оперативка ".

Задържани са общо 15 обвинени и са претърсени над 20 адреса, на някои от които са открити разнообразни количества марихуана, пико и кокаин.

" Този път имахме шанс, тъй като с ръководителя (на бандата) се случи едно съвпадане. Ръководителят беше събрал членовете на проведената незаконна група на оперативка, да го назовем по този метод. Което е облекчило оптимално работата на сътрудниците по задържането, а евентуално ще облекчи и работата на прокурорите в хода на правосъдните производства за доказване на свързаността сред лицата ", описа шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев.

По думите му обвиненият като водач на групата и неговият заместител са " изявени престъпни престижи в града ".

" Секторът " БОП " във Велико Търново за следващ път потвърди, че познава оперативната конюнктура в целия район. От 2015 година сътрудниците във Велико Търново имат може би 4 или 5 реализации на съществени групи, които имахма упоритостта да постановат монопол ", добави шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов.

" Както знаете, в природата ниши няма, по този начин сега, в който бъде осъществена една такава група, други лица, които имат афинитет да се занимават с такава активност, незабавно се стремят да запълнят тази ниша. В случая става въпрос за тъкмо това. Въпросната група в действителност е извънредно брутално. Извършваше принуждение над дилъри, в това число и такива, които разпространяваха така наречен шано материал ", сподели още шефът на антимафиотите.

Похвали не спести и основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов, съгласно който е натрапен ефикасен жанр на работа и " на терен са безусловно всички институции, които имат ангажимент с противопоставяне на проведената престъпност и на престъпността като цяло ".

" Става все по-добър синхронът и все по-добри резултатите от тази взаимна работа. Операцията демонстрира за следващ път, че по този проблем се работи редовно, целеустремено и по този начин ще продължим в бъдеще ", добави професионалният началник на Министерство на вътрешните работи с уверението, че " тази битка ще продължи непрекъснато, с цел да се държи всичко в минимални равнища ".

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР