Снимка МС архивТуският Съвет за национална сигурност обяви, че няма

...
Снимка МС архивТуският Съвет за национална сигурност обяви, че няма
Коментари Харесай

Турският съвет за национална сигурност след срещата във Варна: Няма да изоставим „суверенните си териториални права“ в Егейско море и Кипър

Снимка Министерски съвет списък
Туският Съвет за национална сигурност разгласи, че няма да изостави „ суверенните си териториални права “, откакто се събра, с цел да разиска последните развития. Разговорите са били съсредоточени, измежду другите тематики, върху гръко-турските връзки след срещата на върха Европейски Съюз – Турция във Варна, както и върху военната интервенция в сирийския регион Африн, написа електронното издание на гръцкия вестник Protothema, представен от Фокус.
Президентът на Турция Реджеп Таийп Ердоган ръководи съвещанието, траяло повече от 4 часа и съгласно думите на репортерите, Съветът е излязъл със известие, в което афишира ясно, че няма да се откаже от правата си върху територии в Егейско море и Ексклузивната икономическа зона на Кипър.
Според гръцкия ефирен канал Skai TV, Турция е обвинила Гърция, че е възприела държание, което вреди на прилежащата й страна. Освен това Анкара е предизвестила Багдад, че ще се заеме собственоръчно с Кюрдската работническа партия (ПКК) в Синджар, в случай че иракските управляващи не съумеят да се оправят с тях.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР