Снимка МРРБВече приключва Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни

...
Снимка МРРБВече приключва Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни
Коментари Харесай

Министър Аврамова: Предвидени са над 1,4 млрд. лв. за енергийна ефективност на жилищни сгради

Снимка Министерство на регионалното развитие

Вече завършва Националната стратегия за енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания, която е сполучлива и има както обществен, по този начин и стопански и екологичен резултат. Огромен е ползата към новата стратегия, която сме заложили в Националния проект за възобновяване и резистентност.

Това сподели в предаването „ Офанзива “ по Нова тв министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова, оповестяват от Министерство на регионалното развитие. И подсети, че са планувани над 1,4 милиарда лева за жилищни здания. Тази ос от Плана ще започва с към този момент подадените планови оферти на притежателите, които са положили старания и са подали документи в Българската банка за развиване, както и по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “. Новото е, че ще могат да аплайват и еднофамилни здания.

Министър Аврамова разгласи, че автомагистрала „ Хемус “ е топ приоритет за държавното управление и е безпределно нужна за развиването на Северна България и за привличане на вложения. 2024 година е срокът за довеждане докрай на всички сектори. Усилено се работи и по Автомагистрала „ Струма “ - през март се чака да бъде продънен тунел „ Железница “. Работи се и по трасето преди тунела – на огромния виадукт, който се построява посредством потактово избутване, с цел да не се затваря придвижването под него.

До края на тази година би трябвало да приключи строителството на правата Калотина – Драгоман от Автомагистрала „ Европа “. Изграждането на чакания от Северозападна България път Видин – Ботевград върви с положителни темпове, разяснява още министърът.

Вече имаме към 225 свлачища с построени контролно-измервателни системи, сподели министър Аврамова и добави, че сега Министерство на регионалното развитие извършва план за монтаж на такива системи на още 26 регистрирани свлачища. За срутищата ще се направи пилотен монтаж на сензори на огромни скални маси.
Първото място за ГЕРБ, съгласно социологическите изследвания през последните дни, макар множеството кавги през мандата, Харизанов изясни с водача на партията – Бойко Борисов.

„ ГЕРБ е лидерски план и той се солидаризира мощно със своя водач, до момента в който Борисов няма съперник на лидерски терен, какъвто той няма, нещата ще не престават да бъдат такива, а хората да се чудят за какво ГЕРБ отново качват доверие “, разяснява той.

На въпрос обаче за какво Борисов е на трето място по публично доверие – след Слави Трифонов и Мая Манолова (б.р. съгласно изследване на „ Маркет линкс “), Харизанов сподели: „ някой настоящ поп-фолк реализатор може да излезе и още по на чело, а не като господин Трифонов, отказал се. Нищо не приказва това – харесване и избиране са две разнообразни неща “.

Социологът Андрей Райчев изясни, че ГЕРБ резервират първото място, само че единствено измежду хората, решили изрично за кого да гласоподават.

Според него е допустимо останалите да разместят процентите.

„ Основният въпрос е за какво Българска социалистическа партия не качват проценти – те са сред 500 и 600 хиляди души в страната, при нормалния милион. Българска социалистическа партия в никакъв случай не е била лидерска партия, имало е мощни водачи, само че Корнелия Нинова промени характера на Българска социалистическа партия, а това беше извънредно комплицирано. Проблемът е, че тази партия не е същата, която Борисов срещна през 2009 година на изборите, когато се появи на политическата сцена “, добави Райчев.

Харизанов призна, че качествата на Цветан Цветанов при организирането на избори несъмнено липсват в този момент в ГЕРБ, само че липсват и други неща – саморазправата с съдружните сътрудници. „ Това, след мандат всички да те ненавиждат, даже тези, които са управлявали с теб – това също липсва “, сподели Харизанов и изясни, че в този момент листите на ГЕРБ се редят от областите организации и административният началник на партията Цветомир Паунов, само че последната дума ще имат Изпълнителната комисия и Бойко Борисов.

Относно показаните през вчерашния ден водачи в партията на Слави Трифонов „ ИТН “, Райчев съобщи, че нищо харизматично не е видял.

„ С цялото шоу, което той направи през вчерашния ден, сподели едно нещо: „ Това са професионални хора, аз съм сериозен човек и съм се опрял на съществени хора, ще ръководя тази страна съществено “.

" За него това е доста значимо, тъй като има съмнение да не би това да е следващият Яне Янев, Бареков и така нататък Слави е третият цар след Симеон и Борисов. В България няма полемика ляво-дясно, у нас има полемика за човек. Главният съперник на Борисов е различен тип Борисов и това е Слави Трифонов “, уточни социологът.

Харизанов добави, че водачът на социалистите би трябвало да е обезпокоена за второто си място.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР