Снимка: МО, архив Атрактивен полет с обновена техника се състоя

...
Снимка: МО, архив Атрактивен полет с обновена техника се състоя
Коментари Харесай

Военният министър летя с един от ремонтираните самолети Су-25

Снимка: МО, списък

Атрактивен полет с актуализирана техника се състоя през днешния ден. Министърът на защитата Красимир Каракачанов персонално ревизира опциите на ремонтираните самолети Су-25 в базата за предно разполагане в Безмер и се убеди в бойните им качества. Днес, 26 февруари, беше изпълнен полет с един от ремонтираните самолети Су-25 с министъра на защитата на борда, оповестява

„ Преди две години бяхме пред вероятността да нямаме нито един аероплан Су-25, който е главният военен аероплан за поддръжка на Сухопътни войски и на флота. Благодарение на интензивността на командирите на Военновъздушни сили и на самодейността на управлението на авиобазата, беше подписан контракт за ремонт на 8 от съществуващите самолети Су-25 и през днешния ден ги виждате подготвени. Имаше доста скептици, които обясняваха, че не ни трябват съветски самолети, не ни трябват остарели самолети. Аз постоянно съм казвал – няма съветски самолети, щом са платени от българския жител, това са български самолети и те извършват задачи по отбрана на териториалната целокупност и суверенитета на България “, сподели министър Каракачанов.

Той изясни, че след ремонтно-възстановителните действия самолетите са изцяло съвместими с натовската авиация и подготвени да извършват задания когато и да е на денонощието. „ Дълги години обратно не сме имали осем самолета в бойна подготвеност “, разяснява още министър Каракачанов.

Той благодари на заместник-министър Анатолий Величков, който ръководеше плана за ремонт на щурмовите самолети. „ През последните 6-7 година бяха отделяни средства за инфраструктурата на авиобаза Безмер. Благодарение на политиката на Министерството на защитата в този момент в базата няма проблем с некомплекта на войнишки персонален състав, попълнени са всички войнишки длъжности. Щастлив съм и съм уверен, че тръгвайки си, оставяме и командира на Военновъздушни сили и офицерите в авиацията доста по-сигурни в нейното бъдеще “, сподели още министърът на защитата.

Модернизирана е напълно системата за навигация на Су-25, като са включени благоприятни условия за сателитна навигация. С това е обезпечена по-голяма осведомителна информираност на водача. Значително са разширени опциите за потребление на ракетно въоръжение. Радиостанциите са сменени с нови, които разрешават по едно и също време връзка и прослушване на две честоти и реализиране на контакт със сухопътен и морски съставен елемент. Ремонтираните Су-25 са по-боеспособни и неведнъж по-ефективни в осъществяването на главните задания по обезпечаване на непосредствена авиационна поддръжка на формирования на сухопътни и военноморски подразделения.

Удълженият с 8 години запас на самолетите ще разреши воденето на интензивна подготовка на летателния състав и повишение на равнището на бойна подготовка.

Експлоатацията на ремонтираните самолети ще обезпечи бъдещето на авиобазата в Безмер и повишаването на бойните благоприятни условия на Военновъздушните сили.

 



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР