Снимка: Министерство на икономикатаМинистърът на икономиката Кирил Петков връчи три

...
Снимка: Министерство на икономикатаМинистърът на икономиката Кирил Петков връчи три
Коментари Харесай

Министърът на икономиката Кирил Петков връчи три сертификата за инвестиции за над 54 млн. лв.

Снимка: Министерство на стопанската система

Министърът на стопанската система Кирил Петков връчи три документа за вложения клас А по реда на Закона за поощряване на вложенията (ЗНИ), оповестиха от ведомството.

Инвестициите по тези планове са на обща стойност 54,182 млн. лева и плануват разкриването на към 240 нови работни места.

„ Тракия Глас България “ ЕАД е една от трите компании със документ за вложения поради плана „ Цех за последна обработка на създадената продукция “ в Търговище на обща стойност 27,382 млн. лева и разкриване на 10 нови работни места. 

Сертификат клас А получи и „ Готмар “ ЕООД, гр. Съединение, за капиталовия план „ Увеличаване на индустриалния потенциал на „ Готмар “ ЕООД посредством придобиване на нови индустриални мощности и създаване на хранилища и понижаване на разноските за електрическа енергия посредством създаване на фотоволтаична апаратура “ на обща стойност 16,8 млн. лева В интервала на реализиране на капиталовия план и като резултат от него ще бъдат разкрити 200 нови работни места.

„ Теклас България “ ЕАД получи документ клас А за капиталов план „ Разширение на производството и създаване на роботизиран склад за предпазване на подготвена продукция “, гр. Враца, на обща стойност 10 млн. лева и разкриване на 30 работни места. 
Кирил Петков благодари на вложителите за това, че осъществят и уголемяват продукцията си на територията на България, като акцентира, че всички капиталови планове са експортно насочени, което способства в огромна степен за икономическия напредък на България. И трите плана се осъществят отвън столицата и имат значителен принос за районното икономическо развиване.

По данни на икономическото министерство от началото на 2021 година по Закона за поощряване на вложенията са сертифицирани 17 нови плана. Общата сума на плануваните вложения е в размер на 868,06 млн. лева и се планува откриване на 1701 нови работни места.

Малко по-рано през днешния ден служебният министър на стопанската система Кирил Петков разяснява, представен от Bulgaria ON AIR, че на този стадий не са се водили диалози с него да продължи работа в постоянно държавно управление.

„ Независимост и екипност - за мен двете министерства (на стопанската система и на финансите - бел. ред.) би трябвало да бъдат в комплект. Не можеш да имаш отделност и занапред да се сработват. България е прекомерно дребна, прекомерно доста време сме изгубили. Ние имаме подготвен екип, който би влезнал, в случай че се отдаде тази опция. Но това е единствено хипотетично и никой не е приказвал с нас ", акцентира Петков.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР