Снимка: Министерски съветШейсет и два процента от българите смятат, че

...
Снимка: Министерски съветШейсет и два процента от българите смятат, че
Коментари Харесай

Току що! Мечтан Великден за Бойко Борисов. Той е

Снимка: Министерски съвет

Шейсет и два % от българите считат, че премиерът Бойко Борисов се оправя добре с външнополитически действия като председателството на Съвета на Европейски Съюз и дипломацията.

30 % са на противоположното мнение, а останалите се двоумят. Това демонстрират данни от експресен сондаж на " Галъп интернешънъл ". Това е втората част от резултатите от експресния сондаж по настоящите в последните седмици тематики, извършен на 3 и 4 април измежду 801 пълнолетни българи по телефона с прилагане на панелна методика, която обезпечава задоволителна представителност на данните, написа novini.bg.

Сондажът е самостоятелен от външно финансиране; оптималното общоприетоо отклоняване е с 3.5 при 50 % дялове, означават от организацията.

Явно обществото ни утвърждава по-скоро уравновесените външни дейности, които са присъщи за Борисов, показват от организацията. Доказателство за това е и отношението към договарянията с турския президент Реджеп Тайип Ердоган. 62 % одобряват, че с него е належащо да се договаря, а 33 % считат, че договарянията с него са непотребни.

В същото време обаче обществото ни очевидно продължава да чака надалеч по-ефективни и твърди дейности против проблемите в страната и изключително по отношение на корупцията, считат от " Галъп интернешънъл ". Така да вземем за пример скорошните акции на прокуратурата в лечебни заведения срещат на практика единомислещо утвърждение - 93 %. Радикални позиции като тези на вицепремиера Валери Симеонов срещу рекламата на хазарт, да вземем за пример, също срещат солидна поддръжка - 71 % и така нататък

Мнозинство от българите - 53 %, счита че сега има действителна заплаха от световен боен спор. Това се равнява условно на 2.9 милиона пълнолетни българи от общо към 5.5 милиона трайно живеещи в страната. Общо 34 % от запитаните /близо 1.9 милиона души/ пък считат, че е по-скоро евентуално /28 процента/ или е доста евентуално /6 процента/ в идните няколко години някоя от световните нуклеарни сили фактически да употребява нуклеарно оръжие.

Все отново, болшинството не чака нуклеарен спор - общо 63 % споделят, че това е малко евентуално /44 процента/ или и е изключено /19 процента/, а останалите се двоумят. На този все по-тревожен външен декор българите очевидно харесват уравновесената външна политика. В същото време обаче желаят и надалеч по-безкомпромисна вътрешна политика, показват още от организацията.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР