Снимка: Министерски съвет Допълнителни 100 млн. лв. да бъдат отпуснати

...
Снимка: Министерски съвет Допълнителни 100 млн. лв. да бъдат отпуснати
Коментари Харесай

Борисов тушира полицейското недоволство с още 100 млн. лв.


Снимка: Министерски съвет

Допълнителни 100 млн. лева да бъдат отпуснати за нарастване на заплатите в Министерство на вътрешните работи е заречен министър председателят Бойко Борисов по време на срещата си с протестиращите полицейски синдикати и част от ведомственото управление в Министерския съвет (МС) в четвъртък.

Това ще даде опция за повдигане на възнагражденията в системата с 10%, стана ясно на последвалия след диалога брифинг.

Зам.-вътрешният министър Красимир Ципов побърза да посочи, че това не било договорка сред държавното управление и недоволните служители на реда, с цел да няма митинги.

В този дух шефът на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР) Валентин Попов съобщи, че сътрудниците му ще проведат плануваните за четвъртък демонстрации, макар обещанието на премиера.

Попов обаче ще съобщи на Управителния съвет на синдиката думите на Борисов, с цел да се вземе решение какви ще бъдат по-нататъшните дейности на униформените.

След срещата в Министерския съвет, представителите на протестиращите и управлението на силовото ведомство отидоха в Министерство на вътрешните работи, евентуално с цел да обсъдят по какъв начин тъкмо да бъдат разпределени новите 100 млн. лева в системата.

Това е следващата финансова инжекция във вътрешното министерство, откакто в края на м.г. бяха заделени 55 млн. лева за полицейски заплати. Отделно от това, по-рано през 2017 година държавното управление отпусна и 17.5 млн. лева за погашение на остарели отговорности към чиновниците за неполучени униформи през последните няколко години. За празниците пък бяха раздаени и бонуси от по 480 лева на човек, което не се бе случвало от години в Министерство на вътрешните работи.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР