снимка: Live.Varna.bgНа 18.09.2020 г., РИОСВ-Варна извърши проверка в Канално-помпена станция

...
снимка: Live.Varna.bgНа 18.09.2020 г., РИОСВ-Варна извърши проверка в Канално-помпена станция
Коментари Харесай

РИОСВ-Варна обяви официално: Край на фекалиите във Варненското езеро, замърсяването свърши


фотография: Live.Varna.bg

На 18.09.2020 година, РИОСВ-Варна извърши инспекция в Канално-помпена станция (КПС) „ Аспарухово “ по молба на „ Водоснабдяване и канализация-Варна “ ООД. При инспекцията е открито, че в станцията е възобновен естественият режим на работа и отпадъчните води се транспортират от КПС „ Аспарухово “ до КПС „ Запад “ чрез водопровод. Това оповестиха от инспекцията.

" Замърсяването на Варненско езеро с отпадъчни води от КПС „ Аспарухово “ е прекратено ", безапелационни са от държавната институция.

Преди два дни от Община Варна оповестиха, че новият тръбопроводът във Варненското езеро е положен на 25-30 метра западно от мястото, където би трябвало да бъде изкопана траншеята. Вече е възобновена експлоатационната активност на оборудването и отпадните води се изтласкват до пречиствателната станция за отпадни води „ Варна “, заяви зам.-кметът Христо Иванов.

След привършване на удълбочаването на фарватера от и за сметка на Директива за птиците " Пристанищна инфраструктура ", стартира прокопаване на траншеята, която следва да обезпечи плановата дълбочина на тръбопровода под морското ниво, след което той ще бъде положен в самата траншея. 

Съоръжението бе построено от Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и въведено в употреба през 2011 година Предназначението му е да трансферира отпадъчните води от кварталите „ Аспарухово “ и „ Галата “ през Варненското езеро в канализационната система и ПСОВ-Варна. 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР