Снимка: Live.varna.bgЖителите на Аспарухово“ отправиха критики към проектите за улични

...
Снимка: Live.varna.bgЖителите на Аспарухово“ отправиха критики към проектите за улични
Коментари Харесай

Жители на варненския квартал „Аспарухово“ разкритикуваха проектите за улични ремонти! Готвят им транспортен ад, без да ги питат

Снимка: Live.varna.bg

Жителите на „ Аспарухово “ насочиха рецензии към плановете за улични поправки в квартала. Общо девет съществени казуса са обрисували в писмо от края на октомври до кмета и до ръководителя на Общински съвет.

Предложенията им за корекции ще бъдат прегледани на съвещание на транспортната комисия тази седмица, научи Moreto.net.

Гражданите питат какво постанова затварянето на кръстовището до Морската гимназия. Считат, че това ще докара до натоварване на новоизграденото кръгово кръстовище на пред кметството, като 95% от трафика в „ Аспарухово “ ще минава през него. Проведена анкета сочела, че кръстовището би трябвало да се резервира като се контролира със светофар или се направи кръгово.

Жителите на квартала споделят терзание, че в цялостния план, който им е показан в средата на октомври, няма планувани „ джобове “ за рейсовете на спирки „ Народни будители “ и „ Любен Каравелов “, посока Аспарухов мост.

Смятат, че плануваните бетонни разделители на платното на „ Народни будители “ в сектора след кръговото, посока центъра, са с извънредно незадоволителна височина от 50 см. Предоставяли опция за бързо прекосяване на недобросъвестни пешеходци към една от двете спирки.

След ремонта на ул. „ Мара Тасева “ и бул. „ Първи май “ се вижда остра нужда от слагане на светофар за ляв завой на кръстовището с ул. „ Кирил и Методий “, посока кметството, считат недоволстващите.

Сред останалите проблеми, които са обрисували, са отводняването и зимното разчистване на кръговото кръстовище в центъра, затварянето на подходи към гаражите на жилищни кооперации и други.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР