снимка: Live.Varna.bg13 978 души са преминали през Специализираната болница за

...
снимка: Live.Varna.bg13 978 души са преминали през Специализираната болница за
Коментари Харесай

Онкоболницата и тубдиспансера във Варна чакат от здравния министър решения за проблемите си

снимка: Live.Varna.bg

13 978 души са минали през Специализираната болница за лекуване на онкологични болести Д-р Марко Марков " в кв. " Аспарухово " във Варна през предходната година. Пациентите са с 1000 повече, спрямо миналата 2017 година Това заяви шефът на лечебното заведение проф. доктор Георги Кобаков по време на визитата на министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев в онкоболницата.

На този декор обаче здравната каса на процедура дава 1,5 милиона по-малко по клиничните пътеки, от които лечебното заведение получава заплащания. Министър Ананиев пое уговорката да търси решение на казуса и по-късно пред медиите показа, че това не е единствения случай в страната. По този мотив на следващия ден той ще беседва с управлението на касата по тематиката за намалените цени на някои пътеки.

Нова ендоскопска и лапароскопска инсталация, за която Община Варна обезпечи над 500 000 лева, бе показана през днешния ден в Специализираната болница за интензивно лекуване на онкологични болести (СБАЛОЗ) „ Д-р Марко Марков “.

В отговор на журналистически въпроси министър Кирил Ананиев съобщи също, че се водят дейни диалози с община Варна за решение на казуса с тубдиспенсера във Варна. Функциите на специализирането здравно заведение за белодробни заболявания ще бъдат поети от МБАЛ „ Св. Анна “, а диспансерът – най-накрая закрит, стана ясно от думите на министъра. Кога обаче ще стане това, към момента остава незнайно.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР