Снимка: Личен профил във фейсбукДържавата се срутва пред очите ни,

...
Снимка: Личен профил във фейсбукДържавата се срутва пред очите ни,
Коментари Харесай

Елена Гунчева: Борисов командва парламента с смс-и

Снимка: Личен профил във фейсбук

Държавата се срутва пред очите ни, а демокрацията стана като Йети - всички са чували за нея, само че пък никой не я е виждал реално и на процедура се е трансформирала не в принцип на страната, а в легенда, в която имат вяра наивните деца.

Демократичните принадлежности от дълго време не работят и това е видно от всички. Защото няма и разделяне на управляващите, а разделяне на порциите. И никой от ръководещите не се интересува дали ще сме правова и демократична страна, тъй като знаят, че това са мантри, които в България работят единствено за илюзия на локалното население, пише юрист Елена Гунчева във фейсбук, съобщи actualno.com.

Принципно и на хартия, България е парламентарна република. Където би трябвало Народното събрание да е най-върховният орган. Да, но не! Премиеринът, който е определен от Народното събрание, от десетилетие не се преценява с депутатите, тъй като той си ги е избрал да са му комфортни.

Е, не всички, но мнозинството, което му би трябвало. Той ги командва с смс-и и по телефона и даже не му минава през вакуума сред ушите, че е задължен да се регистрира и преценява с волята на народните представители.

Борисов на процедура отхвърля парламентарната република, която той не без нашето безмълвно единодушие трансформира в мутромонархия, където единствено един човек има правото на мнение и решение - Той! Останалите са единствено миманс на фона на грандиозните му триумфи, речи, фотки и така нататък

Демокрацията още от момента на раждането си в България, беше болнава, а сега е в кома и на командно дишане. И даже протестиращите нямаме доста огромни очаквания за оцеляването й, в случай че страната не се ремонтира главно, а виновниците за комата да бъдат отстранени.

Когато силата на думите и на народа няма влияние, идва редът на сопите. Това е историческа истина, потвърдена през вековете. Нашите думи към този момент се изчерпват....

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР