Снимка: Lap.bg Софийският градски съд (СГС) остави за постоянно в

...
Снимка: Lap.bg Софийският градски съд (СГС) остави за постоянно в
Коментари Харесай

Обвиняемият за бомбичката, ранила двама полицаи, остава в ареста


Снимка: Lap.bg

Софийският градски съд (СГС) остави за непрекъснато в ареста 25-годишния Йордан Исаев, упрекнат за хвърлената самоделна бомбичка по време на мача ЦСКА-София – " Левски ", която рани двама служители на реда на Националния стадион " Васил Левски ".

Той бе арестуван през уикенда, откакто в продължение на три дни столичната полиция разпитваше десетки последователи на " сините " в опит да разпознават причинителя. Още след края на мача предходната сряда в ареста бяха арестувани над 40 души, които след това бяха освободени.

По време на съвещанието на Софийски градски съд в понеделник стана ясно, че преди да хвърли бомбичката Исаев взел маска от различен последовател, поставил си я на главата, след което преоблякъл и връхните си облекла, с цел да не бъде разпознат. След гърмежа ги свалил и след мача се укриваше в продължение на три дни.

Именно тези условия бяха посочени от арбитър Вера Чочкова като мотив в интерес на задържането на обяиняемия. Тя акцентира и, че той е взел решение да се съобщи едвам, откакто му е било ясно, че самоличността му е разпозната от проверяващите, само че не и преди този момент.

Софийски градски съд одобри още, че Исаев е целил място, където ударната вълна ще нанесе най-големи провали и е бил наясно с обстоятелството, че там се намират служителите на реда, охраняващи мача. Бомбичката се взриви в стъклото на вратата на един от входовете към пистата на стадиона, където бяха ситуирани аварийните подкрепления от жандармерията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР