Снимка: Lap.bg Пилотът, който се вряза с колата си в

...
Снимка: Lap.bg Пилотът, който се вряза с колата си в
Коментари Харесай

Пилотът, врязъл се в публиката на рали в Шумен, се оказа издирван от 10 г.


Снимка: Lap.bg

Пилотът, който се вряза с колата си в публиката на рали " Мемориал Валерий Великов " в Шумен в неделя и рани четирима души, се оказа търсен от 2008 година поради влезнала в действие 3-годишна ефикасна присъда за документна машинация.

По-интересното е, че Николай Георгиев на два пъти е засичан от Интерпол – в Испания и Англия, като информация за това незабавно е подавана към българските служби, само че те по този начин и не съумяват да го заловят.

Той не е арестуван даже и след случая в неделя, а се предава напълно непринудено във вторник – два дни, откакто самоличността му е засечена поради злополуката по време на " Мемориал Валерий Великов ", излиза наяве от известие на прокуратурата.

Николай Христов Георгиев за пръв път е разгласен за търсене на 23 май 2008 година, когато Варненската окръжна прокуратура издава Европейска заповед за ареста му, по силата на която от този момент той се търси в страните члени на Европейски Съюз.

Основание за това става задочно повдигнатото му обвиняване за документна машинация, съгласно което в съучастничество с Петър Петров в края на септември 1999 година той се домогва до 79 500 щатски $, " благосъстоятелност на морско лице ", показва прокиратурата.

В началото на октомври 2008 година Интерпол – Мадрид уведомява българските управляващи, че лице с отпечатъците на Георгиев е открито в испанската столица. Според информацията на локалните управляващи той се представял за Наин Сабан Сабан, роден на 27 юни 1974 година в Прищина, Югославия.

Преди това българинът е локализиран още веднъж от Интерпол, само че този път в Северен Лондон. Това е станало, откакто разкрил банкова сметка на личното си име на 1 октомври 2007 година През нея Георгиев направил три превода до своя сметка в България На 23 октомври 2007 година превел 5450 английски лири, на 23 ноември същата година – 5400 лири, а на 26 ноември 2007 година – 7000 английски лири. Тъй като нямал трудов контракт, нито забележими източници на приходи, банката наложила запор на сумата.

Въпреки подадената от Интерпол информация, Георгиев остава неопределеност до 15 април т.г., като в това време през 2013 година влиза в действие 3-годишната му задочна присъда за диокументна машинация, постановена от Варненския областен съд. Заради това решение той още веднъж е разгласен за търсене на 7 август 2013 година, а на 17 октомври 2014 година прокуратурата издава втора европейска заповед за ареста му.

Всичко това обаче не води до резултат, с цел да се стигне до злополуката в Шумен, след която локалното упрекнати образува ново дело против Георгиев – този път за причиняване на междинна телесна щета на повече от едно лице. Впоследствие той се предава във вторник в регионалната дирекция " Съдебна защита " във Варна. Не се оповестява да е бил конвоиран.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР